Beautiful Blogger Award

Peter Soliander gav mig i förra veckan ”priset” Beautiful Blogger Award.

Här kommer motiveringen:

Caroline Szyber är den som tagit mig på orden att synas mer på nätet. Hon har gjort egna erfarenheter och har från en tjänst som politisk sakkunnig i riksdagen nu fortsatt att skriva och synas på ett mycket unikt sätt även som riksdagsledamot. Jag är mycket imponerad av hennes kunskaper, men framför allt att hon delar med mig sig av både råd och klokskap. Hennes tydlighet är ett ledarskap som är nödvändigt inte bara för kristdemokraterna, utan även de som tar henne på orden.

Det ska väl ses som ett kedjebrev bland bloggar men all positiv uppmuntran är bra så nu kör även jag. Först vill jag då tacka Peter för att han tog med mig på sin lista, en kvinna bland alla männen. En relativt nybloggare i jämförelse med de andra så därmed blev jag extra glad. Jag tackar också för den oerhört fina motiveringen!

 Reglerna är:

  • kopiera in awardbilden i bloggen för att visa att du har fått den (check)
  • tacka och länka till den som nominerade dig (check)
  • nominera sju andra bloggare och länka till dem
  • berätta sju intressanta saker om dig själv

De bloggar som jag följer och inspireras av och därmed nominerar är, utan inbördes ranking:

Politikerbloggen frågan är väl om detta är en blogg eller inte men namnet antyder det och det är en sajt jag går in på denna minst en gång per dag. Den innehåller allt ifrån det senaste politiska skvallret men också intressanta och roliga intervjuer med politiker som gör mer eller mindre genomtänka uttalanden om allt och inget. Anders Pihlblads blogg, som också finns på sidan han är chefredaktör för, finns analyserna som är orädda. Vi tycker långt ifrån alltid lika men jag gillar Pihlblads skarpa kommentarer och har hört flera vänner som inte vanligtvis är intresserade av politik som ändå säger sig läsa Politikerbloggen, det är ett gott betyg!

Peter Soliander är Kristdemokraternas mest välbesökta bloggare såväl externt och internt. Det som är såväl en stor styrka som kul är att Peter lyckats så bra med att få kontakt med andra politiska bloggare. Han kommer in i den hetaste debatten men han startar dem också själv. Peter gillar att skriva och det märks, ofta är inläggen långa men ändå är de genomtänkt, raka och roliga att läsa!  

MinaModerataKarameller, MMK, är en blogg som Mary X Jensen skriver intressanta inlägg på och som jag läser med nöje. Många lever i vår lilla politiska bubbla såväl på bloggen som på twitter och det gör att vissa politiker tror att alla vet vem det är, sån är inte Mary. Alltid lika trevlig och lagom personlig även om hon har en läst blogg och 1653 followers på twitter. Hon har sagt att ”Det politiska samtalet och uttrycket måste bli mindre instrumentellt och mer inspirerande.” Detta är något hon också lever efter, bra inlägg som andas ett stort mått av lyhördhet. Som även om man tycker olika inbjuder till en god dialog!

Amanda Brihed är tjejen man undrar när hon sover. Alltid uppkopplad på nätet, alltid aktiv på de sociala medierna och alltid en politisk kämpe. Hon är grundare, fd ordförande och nuvarande språkrör för Människorättsnätverket Svart Måndag som var en av de starkast pådrivande krafterna bakom FRA-debatten och på bloggen skriver hon tydlig om vad verklig frihet är och vad Liberaldemokraterna vill. Hon har visat att man genom bloggar inte bara kan påverka opinionen utan också kan förändra politiken!

Fredrik Andersson skriver på bloggen Tokmoderaten. Han skriver det många andra knappt vågar tänka och han står för det. En ärligare blogg får man leta efter. Samtidigt återfinns politisk ironi och sarkasm i mängder men Tokmoderaten har ändå alltid glimten i ögat – som får oss läsare att le, flera gånger per inlägg!

Annika Beijbom är för mig sociala medier personifierad, alltid lika glad, rolig och kunnig i alla forum. Vill någon ha jobb, följa Annika för hon har stenkoll på vad som utlyses och tipsar glatt. Tycker vi lika i sakfrågor är det självklart att vi ska driva det tillsammans tycker nog alla men ändå är det få som gör det. Annika är nätverkaren som skulle kunna få Ali Esbati och Annelie Enochson att skriva under samma upprop (inte skett ännu men då har Annika inte heller försökt). Hon föregår med ett gott exempel och visar hur nya forum kan få frågor att växa, gärna tvärpolitisk!

Annie Johansson skriver en  läsvärda blogg men bra reflektioner och skarpa analyser även på vad andra har skrivit. Annie har otroliga bredda sakkunskaper men förutom sin bredd finns där alltid en tydlighet och ett brinn för hennes hjärtefrågor, utan henne hade Alliansen inte fått en företagarprofil värt namnet under förra mandatperioden. Hon är en av Sveriges främsta opinionsbildare, såväl på nätet som i verkligheten!

Sju intressanta saker om mig:
1. Älskar att cykla och gör det gärna, vore det inte för att vintern kom så tidigt i år hade jag cyklat än.

2. Har seglat Gotland runt. Var några år sedan men är fortfarande väldigt stolt över detta, hoppas att kunna göra det igen inom en snar framtid.

3. Har läst en massa kurser och poäng på universitetet som resulterat i två examen (jur.kand och magister i statsvetenskap) och hade inte CSN tagit slut hade jag pluggat ännu längre.

4. Har bott en längre tid i San Fransisco, Indien och Bratislava.

5. Har världens ärligaste farmor (på gott och ont;-) som jag står väldigt nära.

6. Lättberoende av sociala medier och tycker det är jobbigt när Iphonen inte har täckning eller nu när jag måste ta av handskarna och fryser om fingrarna för att kunna twittra på stan.

7. Tycker mycket om hundar främst taxar och vill i framtiden ha en strävhårig tax som heter Max the tax 😉 (eller en biegel som heter Bagel)

Var social, dela med dig!
, ,