Partiledarfrågan – fortsatt stöd för Göran Hägglund

Fortsatt förtroende för Göran Hägglund 

– Kristdemokrater i Stockholm stad har fortsatt förtroende för Göran Hägglund som partiledare. Vi kommer också att meddela valberedningen detta.

Säger Caroline Szyber distriktsordförande i Stockholm stad efter att distriktsstyrelsen sammanträtt tidigare i veckan.

– Göran Hägglund valdes så sent som i somras enhälligt av rikstinget och KD Sthlm stad står bakom Göran Hägglund. Däremot kommer vi föreslå förändring i övriga presidiet samt partistyrelse till valberedningen. 

TT tog vårt pressmeddelande och Expressen, DN och Tv4 nämner det.

****************************************************

Har varit en hel del diskussion i media vad alla olika distrikt tycker och hur det går med nomineringar. Eventuellt nya kandidater som säger de är redo att utmana? Vi får se.

Update:

Upprop öppen process i SvD. Jag tycker dock inte man kan jämföra med partier där partiledare de facto avgått. Därefter tog den öppna processen vid. Så steg ett nu att de som verkligen vill utmana också ställer sig upp.

Update II:

Känns som jag kommer uppdatera detta inlägg några gånger till senaste Flash: Odell ställer upp som kandidat till partiledarposten.

Update III:

Jag sa ju att jag skulle få uppdatera detta inlägg flera gånger. Morgonens nyhet: Birro ställer upp som kandidat till partiledarposten. Personligen känner jag nu att denna s.k. öppen process som är mer öppen inte något sätt kan vara bra för partiet.

Update IV:

Birro drar tillbaka sin kandidatur då han kan förlora tv-jobbet. Ja tv-jobben än så länge mer populära än jobbet som politiker. Kanske Birro ändå får en plats i partistyrelsen eller kan få leda något arbetsgrupp i partiet men vad vet jag… Birro förlorar sitt jobb på TV4., vilka intensiva 24 timmar…

Aftonbladet lyfter fram mig som kandidat för partiledarposten och Affärsvärlden om oddsen, för mig inte aktuellt i denna process. Unibet berättar om oddsen, Aftonbladet om min tweet om Birro och Nyheter24, Nyheterdirekt , MSN likaså och SR international gör intervju om processen.

Update V:

Kvinnoförbundet nominerar mig. Tack, jag vill att partiet ska bli tydligare och få ett bättre valresultat i nästa val och kan jag hjälpa till i denna process gör jag gärna det, där partiet tycker jag gör bäst nytta.

Var social, dela med dig!
,