Äntligen lite rättspolitik

Igår var det valrörelsens enda rättspolitiskadebatt. Blev några rejäla debattomgångar. Kolla på webb-tv och läs om debatten

”Oppositionen inte överens”

Kristdemokraternas Caroline Szyber hävdade att bilden av ett Sverige i kriminalpolitiskt förfall är djupt överdriven – och vände sig emot medierapporteringen.

– Det största problemet är den sensationsjournalistik som finns men också den sensationspolitik som finns. Det vinner vi inget på. Det är ett allvarligt läge men det gäller nu att i stället för att plocka enkla poäng ta ett helhetsgrepp.

Hon efterfrågade straffskärpningar för återfallsförbrytare och grov brotslighet – samt hemliga tvångsmedel, såsom avlyssning.

– Men det är något som oppositionen inte är överens om, sa Caroline Szyber.

Idag fick jag också tala rättspolitik när jag var i Expressens valstuga och intervjuades. Se intervjun här. Jag har också haft artikel om rättspolitiken i Norran med vår riksdagskandidat där Charlotta Enqvist.

Vi behöver mer än nånsin ert stöd för att sitta kvar och vara hörda i stadshuset. Så på söndag behöver vi varje röst som går att få. Vi har många bra namn på vår kommunlista och det går om ni vill även att kryssa mig varje röst har betydelse!

Välkommen imorgon på valspurt med Lars Adaktusson, Erik Slottner och mig kl 14 på Karlaplan.

fb_slutspurt

Var social, dela med dig!
, ,