Vi nominerar två kandidater

Vi nominerar två kandidater

– Igår beslutade Kristdemokraternas distriktsstyrelse i Stockholms stad att nominera två kandidater till ny partiledare för Kristdemokraterna, Ebba Busch Thor och Jakob Forssmed. Belsutet att nominera två personer grundar sig på att vi fortfarande är tidigt inne i processen och att många steg återstår innan en kandidat ska mejslas fram. För att inte försegå den processen alltför mycket valde vi att nominera två kandidater som var och en för sig besitter de kvaliteter som krävs för att axla partiledarrollen.

Det säger Caroline Szyber, distriktsordförande i Stockholms stad och Erik Slottner, vice distriktsordförande efter gårdagens beslut.

Både Ebba och Jakob har många kvaliteter. De har båda varit högt uppsatta i ungdsomförbundet på central nivå. De är goda kommunikatörer som gillar att debattera, politikutveckla och ta konflikter på ett positivt sätt. De har båda två uttalat att Kristdemokraterna ska fortsätta den förnyelseprocess som har påbörjats och vi tror att både Ebba och Jakob skulle klara av att göra det.

Båda kandidaterna skulle lämpa sig mycket väl för uppdraget att leda Kristdemokraterna mot en valseger 2018. Nu ska vi fortsätta den öppna process som har inletts och vi ser fram emot kommande utfrågningar och besked av de olika kanidtarena. I början av mars återkommer vi med en slutgiltig nominiering från Stockholms stad, avslutar Szyber och Slottner

Läs också intervju med mig i Expressen

Tungt KD-distrikt går emot Hägglunds vilja
Kristdemokraterna i Stockholms stad nominerar Jakob Forssmed och Ebba Busch Thor till partiledarposten.
– Vi tror att båda de här personerna är väldigt bra personer som skulle kunna leda partiet på ett bra sätt in i framtiden, säger Caroline Szyber, KD, distriktsordförande i Stockholms stad.

Ett av de tyngsta KD-distrikten, Stockholms stad, tog under onsdagskvällen beslut om att i ett första steg av två nominera två personer till partiledarposten.
– Vi har varit tydliga med att vi vill ha en öppen process, kanske lite öppnare än den process som valberedningen har föreslagit. Vi väljer i första rundan att nominera två kandidater – Jakob Forssmed och Ebba Busch Thor, säger Caroline Szyber, riksdagsledamot och distriktsordförande för Kristdemokraterna i Stockholms stad.
Ett av de tyngsta KD-distrikten, Stockholms stad, tog under onsdagskvällen beslut om att i ett första steg av två nominera två personer till partiledarposten.

Enligt Caroline Szyber hade man gärna sett en ännu tydligare nomineringsprocess än vad valberedningen föreslagit.
– Vi hade verkligen hoppats att det skulle vara lite mer organiserat. Att de kandidater som nu klivit fram reser runt. Nu är det vissa distrikt, bland annat Stockholms stad och län, som också gör det. Det är väldigt bra. Distrikten har tagit det i egna händer och sett till att det ska vara mer öppet. Vi vill gärna lyssna in mer från våra medlemmar och våra lokalavdelningar, säger hon.

Var social, dela med dig!
,