De Rödgröna är så ostabila att de får en hel värld instabil

Imorse satte jag nästan morgonkaffet i halsen när jag läste en artikel om de Rödgrönas utrikespolitik i SvD. De Rödgröna har ett reträtt krav på alla amerikanska militärbaser, fokus är enligt de Rödgröna att få bort alla kärnvapen.

För mig är det tydligt att det handlar om en klar antiamerikansk politik. Socialdemokraterna har släppt allt vad solidaritet innebär och låter nu utrikespolitiken styras av Ohly och Vänsterpartiet som använt sitt hat mot USA. Känslan av FNL-vänster och Vietnam är tydlig, känns som vi är åter på 68-vänsterns hat mot USA.

– Det är viktigt att USA avvecklar sin militära närvaro runt om på jordklotet, sade Hans Linde.

Även i Afghanistan och Sydkorea vill alltså de Rödgröna att militärbaser ska avvecklas. Följderna blir enligt experter snarare en upptrappning än stabilisering. Jag gör samma bedömning, skulle USA lämna sina militärbaser nu kan vi förvänta oss kaos, kapprustning och instabilitet i redan oerhört svåra regioner. Man kan verkligen undra vilken analys som de Rödgröna har gjort? Att en värld blir stabilare utan USA? Titta bara på Nordkorea, idag är relationerna med Sydkorea väldigt spända, och om enbart Kina som stödjer Nordkorea finns på plats, skulle det inte göra läget stabilare. På vilket sätt menar de Rödgröna att det skulle bli stabilare undrar jag?

De Rödgröna är också inkonsekventa när det inte också kräver stopp för Rysslands militärbas i Georgien, som dessutom strider mot folkrätten, hur kommer det sig kan man verkligen fråga sig?

Många ifrågasatte de Rödgrönas politik

– Det är en huvudlös politik, klassisk antiamerikansk Vänsterpartipolitik som skulle vara omöjlig i en regeringsställning, säger Bildt.

– Det är oerhört naivt att tro att Sverige kan diktera villkoren för andra demokratiska staters frivilliga samarbete, säger Hägglund.

Gällande EU gör de en intet sägande formulering: ”Mer åt vänster än Bildt.” Ja konstigt vore väl annars.

De Rödgröna är så ostabila att de får en hel värld instabil.  Alla drömmer om fred men väldigt orealistiskt just nu. Dessutom sade redan de gamla grekerna: Om du vill ha fred, rusta för krig. Så bara för att militärbaser finns behöver de inte leda till krig utan många finns för att vi ska få mer stabilitet i världen.

Var social, dela med dig!
,