För ett renare Stockholm – böter på skräp

Jag skrev en debattartikel tillsammans med en partikollega i lokaltidningen. Det gick en vecka, det gick en till vecka och den kom inte in, däremot blev allt fler papperskorgar överfyllda och allt fler parker fyllda med skräp efter picknick. Det är helt underbart att kunna sitta ute och äta men att ta upp efter sig borde vara en självklarhet. Jag har talat en hel del om kostnaderna för att Stockholm ska vara en ren stad utan skräp och klotter, och alla förvånas alltid över hur mycket pengar det handlar om. Stockholms stad tvingas årligen att lägga 200 miljoner kronor för att städa upp efter nedskräparna. Jag tycker det är för mycket pengar, pengar som skulle kunna läggas på andra saker.

Läs artikeln nedan:

Stockholm ska vara en ren stad utan skräp och klotter. Under de senaste fyra åren har stadshusalliansen därför tagit krafttag mot klotter och nedskräpning. Fler papperskorgar har tillkommit och snabbare klottersanering har förbättrat stadsmiljön.

Satsningarna på ett renare Stockholm har varit nödvändiga, men kostsamma. Stockholms stad tvingas årligen att lägga 200 miljoner kronor för att städa upp efter nedskräparna. Det är oacceptabelt mycket pengar som skulle kunna användas bättre. Kristdemokraterna vill halvera kostnaden för nedskräpning till 2014.

Idag är det helt riskfritt att inte ta med sig sitt skräp. Kristdemokraterna vill införa böter för nedskräpning. Att bara lämna engångsgrillen åt skattebetalarna ska kosta.

För varje krona som sparas på nedskräpningen kommer Kristdemokraterna att satsa femtio öre på att rusta upp och bygga nya lekplatser för Stockholms växande generation. 50 miljoner kronor skulle räcka till mellan 50 och 100 lekplatser.

Var social, dela med dig!
,