Ny ledning för Kristdemokraterna i Stockholm

– Stockholm står inför en hel del utmaningar. Det gör också vi som parti. Jag hoppas att vi ska vara en röst för trygghet i Stockholm och för förnyelse i vårt eget parti. Det finns många fördomar om oss som bland annat handlar om vad vi står i frågor om jämställdhet och i HBTQ-frågor. Det är nu hög tid att vi på allvar gör upp med de här fördomarna och visar att vi är ett parti för många fler, inte minst i Stockholm.

Det säger Caroline Szyber, riksdagsledamot, med anledning av att hon valts som ordförande för Kristdemokraterna i Stockholms stad i lördags.

– Trygghet är oerhört viktigt. De mobila poliskontoren på Medborgarplatsen och Stureplan har gett mycket goda resultat och vi vill nu driva på så att sådana kontor kan finnas på fler platser i Stockholm. Vi vill ha ett Stockholm där människor kan känna sig trygga, fortsätter Caroline Szyber.

– Stockholm kommer att fortsätta växa och därför är det nödvändigt att det byggs fler bostäder i Stockholm och att kollektivtrafiken byggs ut. Att det som byggs håller hög arkitektonisk kvalitet och att varje bostadsområde får sin egen identitet är också mycket viktigt, säger Erik Slottner, nyvald 1:e vice distriktsordförande och ledamot i stadsbyggnadsnämnden.

Den nyvalda distriktsstyrelsen ser ut som följer:

Ordförande Caroline Szyber (nyval)
1:e vice ordförande Erik Slottner (nyval)
2:e vice ordförande Michael Stjernström (omval)

Ordinarie ledamöter:
Ebba Lindsö
Torbjörn Larsson
Stefan Svanström
Desirée Pethrus
Bertil Fredriksson
Ewa Samuelsson
Jonas Vikman

Ersättare:
Ewa-Marie Ås
Margareta Åkerberg
Jonatan Hedin
Fredrik Wallén
David Winks
Birgitta Borg
Björn Nyström

Förutom att välja ny ledning behandlade vi 33 motioner, varav flera av dem var mina, har sedan tidigare publicerta några på bloggen och de sista 3 kommer framöver. Ordförande på stämman Fredrik Wallén och sekreterare David Winks. Här bild på oss tre.

Update:

Intervju på Politikerbloggen.

Var social, dela med dig!
, , ,