Allas lika värde – stå upp för människovärdet

Pride är igång. Våt tält har snygg inredning tack vare Sofia Modigh som fixat! Nu väntar en vecka av många möten, samtal, diskussioner och debatter.

Skriver idag på SVT-debatt med några partikollegor;

Pride handlar om att visa solidaritet. Solidaritet med alla de hundratusentals homo- och bisexuella samt transpersoner som inte öppet kan visa vilka de är. Solidaritet med dem som varje dag lever i rädsla att bli uteslutna ur sina familjer och samhällsgemenskap, misshandlade, fängslade och kanske rent av dödade.

Kristdemokratisk politik utgår från insikten om att varje människa är en unik person och att alla människor är födda fria och lika i värde och rättigheter. Detta gäller oavsett etnicitet, religion, kön, sexuell läggning eller könsidentitet.

Vi vet att vi inte är perfekta, vare sig som personer eller parti. Och vi förstår att vi denna vecka kommer att få till svars för både vår egen och våra partikollegors ofullkomlighet. Vi kommer inte att försvara övertramp eller kränkande uttalanden som har gjorts av olika kristdemokrater under årens lopp. Vi vill be om förlåtelse. Och vi hoppas att vi framöver kan föra ett konstruktivt samtal med varandra.

Läs hela artikel här.

Välkomna idag kl 14 på invigning av vårt tält.

Update:

Aftonbladetsledare kommenterade vår artikel och ett antal S-bloggar och så fick vi svar från Sören Juvas. Jag kommer ge svar på de frågor som S-bloggarna ställt senare i veckan. Nu har jag bloggat på KD Pridebloggen inför vår debatt om HBT-flyktingar imorgon kl 14. Läs blogginlägget här.

En av Centerns partiledarkandidater Anders W Jonsson skriver i Expressen om att KD måste göra upp med sin politik som motarbetar alla människors lika värde.

Jag blir intervjuad av Yle – finsktv om vår medverkan på Pride.

Svarar tydligt hur jag ser på tvångssteriliseringslagen och hur jag kommer rösta när frågan kommer upp i riksdagen.

Med på Nyheter24 innelista.

Sedan fick jag ikväll vet att Erik Slottner, Magnus Kolsjö och jag blir tilldelade regnbågspriset av RFSL Stockholm. Motiveringen här: Regnbågspriset 2011 tilldelas de tre KD-politikerna Magnus Kolsjö, Erik Slottner och Caroline Szyber för att de inom sitt parti, trots internt motstånd starkt drivit frågor som avskaffande av tvångssterilisering vid könsbyte och rätten till adoption för samkönade par. i Caroline Szybers fall i egenskap av distriktsordförande i Stockholms stad beslutat att ha ett tält på Pride. Priset ges till dessa tre personer (ej partiet) som fortsatt uppmuntran för dem och andra att inte ge upp.

Jag känner mig så hedrad och stolt. Tack för att vårt arbete uppmärksammas och stödjs – kampen fortsätter.

Var social, dela med dig!
,