Dags att gå vidare….

Debatten om Pride har fortgått och fortgår.

Jag har hunnit med att vara med i radio, skrivit och fått in 5 artiklar, skrivit pressmeddelande, gjort 2 studiebesök ute i landet, 16 möten + höstplanering, ett utskottsmöte, ordna en ramadanmiddag, suttit i paneldebatt. Sedan har jag också hunnit ordna möhippa åt vän, firat ett fritt Baltikum, deltagit i 2 manifestationer för ett fritt Vitryssland, talat på god väns bröllop, umgåtts med vänner, fikat en massa, fixat men vattenläcka hemma samt som alltid twittrat och bloggat en massa. Andra verkar enbart leva för att vara emot Pride. Vi tog beslutet i maj att medverka på Pride, festivalen ägde rum för tre veckor sedan så dags för viss att gå vidare och börja jobba lite istället för att snö inte sig helt…

Dessutom blandar de ihop en motivering till ett pris med vad som sagts av oss på Pride. Det är helt olika forum vi agerat på, där priset mest handlar om att vi väl valde vara med på Pride men främst motionerna och debatterna under rikstinget.

Sedan så tycker jag inte man ska säga Vitsippepriset är oskyldigt och regnbågspriset inte är det. Jag tycker vi ska vara glada att vårt arbete uppmärksammas och att vi får uppmärksammas andras arbete. Tänk om Stadsmissionen hade sagt nej till att ta emot Vitsippepriset från KD Södermalm för sitt arbete i Sthlm och på Södermalm med motiveringen att de inte vill bli sammankopplade med oss eller vår politik. Vi skulle bli förvånade då Vitsippepriset för oss handlar om att uppmärksamma någon goda arbete. Det är ju det RFSL också vill göra och man ska tänka på vad ett nej till att mottaga ett pris kunde ha inneburit för oss framöver.

Sedan är det skillnad på RFSL och Pride, vilket inte heller artikelförfattarna än verkar förstå. Det inte är RFSL som arrangerar Stockholm Pride. Stockholm Pride arrangeras av en fristående förening som antagit en egen värdegrund för sitt arbete, läs här. Pride är ett stort numera öppet evenemang som samlar samtliga riksdagspartier utom SD och en mängd andra myndigheter och organisationer. Läs  vår slutreplik i Kristdemokraten här.

Nog om det.

******************************************************************
Deltog förra veckan i en paneldebatt i Stockholm ordnad av föreningen ”Svenskar i världen”. Läs om debatten här.

Var social, dela med dig!
, ,