Pengar för säkerhet till en utsatt minoritet

I förra veckan blev det klart att det kravet som KD drivit om pengar till den judiska minoriteten för säkerhet fick vi gehör för i budgeten. Igår skickade jag ut nedan pressmeddelande.
Fyra miljoner till säkerhet för den judiska minoriteten
– Det är mycket välkommet att det satsas på säkerhet för den judiska minoriteten. Allt för länge har många varit rädda för att besöka en synagoga eller bära en davidsstjärna runt halsen. Det är naturligtvis helt oacceptabelt att det ska vara så. Synagogorna behöver ett tillskott av medel för att kunna öka säkerheten.

Det säger Caroline Szyber, riksdagsledamot och rättspolitisk talesperson (KD,) med anledning av beskedet från regeringen att det nästa år satsas fyra miljoner kronor för att öka säkerheten och minska utsattheten för den judiska minoriteten.

– Det är oerhört olyckligt att dessa säkerhetsarrangemang ska behövas. Antisemitism behöver ständigt avslöjas och bekämpas. I ett demokratiskt samhälle kan vi aldrig acceptera att människor utsätts för hatbrott och trakasserier

Var social, dela med dig!
,