Intervju om rundresa

Jag åker nu runt i landet för att höra mer om hur rättskedjan mår det vill säga våra polismyndigheter, åklagarna, domstolarna, kriminalvården och brottsofferstödsverksamheten och mycket mer. Sedan reser jag också runt i landet och föreläser var i Uddevalla och talade om valt i Vitryssland/Belarus det gjorde jag också på Jönköpings högskola och hållit en mediautbildning i Eskilstuna. Att vara ute och resa ger intryck. Jag gör många studiebesök i Stockholm men bra att ser hur olika det ser ut i olika delar av Sverige och ta fasta på vad som är nyckeln till de lyckade verksamheterna.

Jag har varit i Jönköping, Eskilstuna och var i Dalarna närmare bestämt Borlänge och Falun i förra veckan.

Vill ni bjuda in mig till ett besök till någon rättsvårdande verksamhet bara hör av er!

När jag var i Falun blev jag intervjuad av Dalarnas tidning

Som rättspolitisk talesperson för Kristdemokraterna vill riksdagsledamoten Caroline Szyber från Stockholm lära sig mer om hur människor ser på polisens arbete och sin egen trygghet. I går var hon på rundresa i Dalarna, där hon bland annat besökte åklagarkammaren i Falun . Ledarsidans Pernilla Ohlin fick en pratstund med henne över en kopp kaffe.

Du är engagerad i regeringens utredning om polisens arbete. Är Borlängebornas upprördhet över att deras polishus är hotat överdriven?

Nej, jag kan förstå att människor blir oroliga. Ett polishus är en viktig symbol, och kan bidra till en upplevd trygghet. Men sambandet mellan polisiär närvaro och minskad kriminalitet är inte självklart. Jag vill ha fler poliser, men på rätt ställe.

Det är viktigt att lyssna in vad polisen och människorna anser vara viktigt på en ort. Därför reser jag runt till ett 20-tal städer och orter och tar in synpunkter.

Läs hela intervjun här.

Jag som ofta verkar väcka känslor och får många kommentarer blev väldigt glad för en uppmuntrande i samband med denna artikel. Jag har fått samma känsla av de möten jag har med väljare.

”Vilken härlig tjej hon verkar vara, hjärtat på rätt ställe och fokus på borgliga kärnvärden som lag och ordning samt familjeliv. Hon har rätt i att det här med striden mellan två grubbar inte leder någon vart, det är politiken vi väljare tittar efter och inte vem som är på framsidan, iallafall de som ni borde försöka vinna.”

Var social, dela med dig!
, , ,