Jag en uppstickare!

Jag har blivit utsedd till en av årets uppstickare av Shortcut.

Mycket glad för det! I tidningen finns också en intervju med mig.

1. Vilken/vilka personer inspirerar dig och varför?
Vardagshjältar som väljer bort den trygga och inrutade vardagen exempelvis läkare som åker till Afrika med Läkare utan gränser. I min närhet inspireras jag av mina föräldrar; min mamma som alltid gjort vad hon har velat och min pappa som är rak, ärlig och allt annat än politisk korrekt.

2. Vad har varit din största utmaning senaste året?
Att stå upp för det jag tror på i alla situationer, även när man är kraftigt ifrågasatt. Som politiker möts man av många fördomar och får ofta stå till svars för beslut som man inte har tagit. Det har dock varit väldigt lärorikt.

Om jag ska se tillbaka på 2011 kommer det vara året då jag började med att kritisera ett utbrett valfusk och en stark diktaturregim mitt i Europa och har därför numera reseförbud till Vitryssland. Året då jag sa nej till quick fix lösningar i politiken – att tro att huliganproblematiken inom idrotten, som funnits de senaste 30 åren, skulle försvinna för att man inför anmälningsplikt eller polisen tar betalt är att inte ta tag i grundproblemet. Jag försökte bryta fördomar och ny mark för Kristdemokraterna. För mig har det handlat om att stå upp för demokrati, alla människors lika värde och en genomtänkt politik. Har jag på detta sätt varit en uppstickare är det för mig bara bevis på att jag tagit rätt beslut.

3. Vad har du för planer för 2012?
Arbeta för ett tydligare Kristdemokraterna som ska vara Alliansens sociala röst samt arbeta för ett tryggare Sverige. För mig som jurist och partiets rättspolitiska talesperson ser jag vilka stora utmaningar vårt rättssamhälle står inför. Jag kommer arbeta för en effektivare polis som människor känner större förtroende för samt att arbeta mot ungdomskriminaliteten genom att bryta ungas kriminella bana tidigt, vi måste visa att brott inte lönar sig.

4. Vad är det uppstickigaste (dvs mest otippade, överraskande, inspirerande, kreativa eller gå-mot-strömmen-aktigt) du har gjort senaste året?
Att ta Kristdemokraterna Stockholm stad till Pride-festivalen och visa att vi alla bär på fördomar. Både vissa av mina partikollegors som vissas bild av partiet ställdes på sin spets under Pride.

Var social, dela med dig!