Nej till Ishockey-VM i Vitryssland

-När Svenska Ishockeyförbundet träffas i helgen förväntar jag mig att de står upp för mänskliga rättigheter och säger nej till att Vitryssland får arrangera Ishockey-VM. Senare i vår träffas de olika ländernas förbund för att fatta beslut i frågan. Sveriges linje som Svenska Ishockeyförbundet då framför måste vara glasklar. Vi får inte på något sätt medverka till att totalitära diktaturer får den fjäder i hatten som det innebär att arrangera stora internationella idrottsevenemang.
 Det säger Caroline Szyber, riksdagsledamot och tidigare valobservatör i Vitryssland.
 
-Jag har själv sett regimens brutalitet på plats i Vitryssland och noga följt utvecklingen i landet. Omvärlden måste på alla sätt markera att nuvarande situation är helt oaccetabel. Detta gäller även idrottsvärlden. Den svenska linjen måste därför vara att avfärda alla förslag om att förlägga Ishockey-VM till Vitryssland, avslutar Caroline Szyber.

Update:

Blev intervjuad av Nyheter24SR international ryska tar upp nyheten.

Europas sista kvarlevande diktatur ska få anordna VM 2014. Ett beslut som nu får utstå hård kritik från riksdagsledamoten tillika valobservatören från det vitryska valet, Caroline Szyber (Kd).

– Om man delar ut så här pass stora sportevenemang till diktaturer ger man förtrycket en legitimitet, säger hon till Nyheter24.

Caroline Szyber fortsätter och ställer sig frågande till vad som krävs för att en nation inte ska diskvalificeras från sportvärlden.

Kom med på Nyheter24:s innelista bland annt för att jag uppmärksammade att sport är politik och viceversa.

Var social, dela med dig!