Full fart; rättsturné, motioner, radiointervju

I förra veckan fortsatte jag min rättsturné och besökte Göteborg. Jag hann med besökt på den rättspsykiatriska öppenvårdsmottagningen i Göteborg för att få en bild av hur rättspsykiatrin fungerar i Göteborg med omnejd. Likaså ett besök på Tullkrim för att diskutera den i Göteborg högst aktuella frågan om smuggelspriten och myndigheternas arbete med att minska detta. Med på besöken var även David Lega, kommunalråd i Göteborg och andre vice partiordförande, och Magnus Berntsson, distriktsordförande. På kvällen höll jag ett föredrag om nämmdemannasystemet. Denna efterföljdes av en livligt debatt.

Motionstiden är igång, lagt en hel del motioner under mina två år i riksdagen. Blir fler i höst! Jag har också börkat skriva på årets motioner, alltid en intensiv period så lika bra att börja i tid. Blir både att uppdatera några jag lagt tdigare år och så ett antal nya.

I förra veckan gjorde jag också en intervju som sändes idag i Vetenskapligt Forum på SR. Tyvärr ett väldigt vinklat program, tycker jag där det enligt journalisten enbart ”är vänster som jobbar brottsförebyggande”. Nöjd med min insats ändå, fokus för mig är att det är viktigt med forskning och denna är väldigt viktig för de politiska besluten. Men vi vill ha en fri forskning och politik är politik. Det är skillnad på att vara forskare och ta fram/studera statistik och vara politiker och förhålla sig till dagens samhällsproblem och jobba för framtiden. Lyssna här, gärna 10 min i programmet där jag utvecklar mitt resonemang.

Var social, dela med dig!
, ,