Debatter om viktiga ämnen

Vissa har haft sportlov, jag har gått en del och njutit av vårsol men inte haft sportlov. Suttit i debatt om näthat på Svenska avdelningen av Internationella juristkommissionen. 6 jurister med olika perspektiv i panelen och ett välbesökt semianrium. Talat på Kdu Stockholms Län vårstämma om civilkuragelag.

Satt i debatt igår för juriststudenter på Stockholms universitet om våld i nära relationer & civilkurage. Mycket intressant debatt och duktiga och frågvisa studenter! Efter seminariet nåddes jag av den tragiska nyheten att en kvinna blivit mördad av sin förre detta man i Göteborg. Finns mycket kvar att göra och morden måste granskas mer effektivt.

Gjort intervju i Veckans brief och skrivit om skriver om att det bör införas fotoförbud i domstolar i Norran. Sen blev jag intervjuad av City om min motion om tjänstecyklar, tyvärr inte på webben men för er som bor i Skåne så. Förberett det sista inför stämman; skrivit motionsvar på de många motioner som kommit in samt författat verksamhetsberättelse och medlemsbrev. Blir en händelserik stämma den 23 mars med många politiska diskussioner, provval och föredrag.

Det är lätt att fotografera vittnen med smartphone och på ett ögonblick sprida bilderna inom de kriminella nätverken. Därmed ökar risken för att vittnen utsätts för exempelvis hot och utpressning. Det har hänt att mobiltelefoner har använts för att kalla på ”förstärkning” under en rättegång, vilket innebär att förövarens vänner strömmar in i rättegångssalen när vittnet ska avge sitt vittnesmål. Mobiltelefoner kan också användas för att göra ljudinspelningar av det som sker i väntrum och förhandlingssal.

Det behövs tydliga regler för användningen av smarta telefoner i domstolarna. Vittnen och målsäganden måste kunna lita på att domstolen är en trygg miljö.

Läs hela artikeln här.

Ikväll är det Mello igen och jag kommer twittra som alltid, följ på www.twitter.com/CarolineSzyber förresten i Metro för någon vecka sedan politiker som älskar sig själv och de politiker som partiet älskar. Jag föll i den senare kategorin, tack för det 😉

Var social, dela med dig!
,