Webbdrottning!

Idag uppmärksammar SvD politiker som är duktiga på sociala medier. Dagens titel: webbdrottning! 4 placering känns väldigt kul & sociala medier som plattform funkar mycket bra!

Såhär skriver SvD om hur mätningen som legat till grund för listan gått till:

Listor över vem som är ”mäktigast” eller ”inflytelserikast” i sociala medier brukar möta en del – berättigad – kritik. Att ranka vem som skrivit flest inlägg är meningslöst om ingen läst dem. Att räkna vem som har flest följare är irrelevant om de aldrig reagerar eller vidarebefordrar något.

SvD har i samarbete med analysföretaget Infopaq granskat svenska politiker i sociala medier, men valt en bredare metod. Vi har inte bara tittat på politikernas egen aktivitet utan också på hur ofta de omnämns av andra, hur ofta de retweetas, hur snabb ökning av följare de har, och vi har undersökt flera olika plattformar som Twitter, Facebook och bloggar.

Kort sagt: Vi har mätt både vad politikerna gör själva och deras förmåga att engagera.

Läs hela artikeln här.

Jag kommer på fjärde plats! Från SvD:

”En stark ställning på nätet behöver inte betyda reellt inflytande i politiken eller en stark ställning i partiet, det finns det flera exempel på i listan. Men högt ligger också politiker som bygger framgångsrika politiska karriärer med nätet som plattform, som Caroline Szyber (KD). Annie Lööf gjorde samma resa några år tidigare, och Kent Persson (plats 25) var främst känd som bloggande lokalpolitiker innan han blev partisekreterare för Moderaterna.”

Läs hela artikeln här.

Makthavare skriver också om det.

Vill ni följa mig finns jag på Twitter och Facebook förutom här på bloggen!

Update:

Uttalar mig till Nyheter24 som kommit fram till att jag är en av de flitigaste twittrarna från Kristdemokraterna om varför jag gillar social medier. ” För egen del ser jag Twitter och övriga sociala medier som ett sätt att få en dialog med väljare, andra politiker eller journalister. Jag ser det också som en bra kanal att få ut budskap, säger Szyber.”

Var social, dela med dig!