Frågestunden – #metoo

Herr/fru talman

Min fråga går till statsrådet Åsa Regner

#Metoo kampanjen är så viktig. Och jag blir bedrövad hur många som drabbats, hur vanligt det är, överallt. Jag kände sån kraft efter alla manifestationer som varit i söndags. Tarana Burke som startade kampanjen satte verkligen ord på vad som är viktigt – empati och förståelse. Då får vi fler att orka berätta och anmäla. Därför blev jag beklämd när jag såg den efterföljande debatten med statsrådet och min partiledare Ebba Busch Thor där statsrådet pratade mer om vårdnadsbidraget än om hur vi kan markera mot sexuella trakasserier. Så min fråga till statsrådet som inte besvarades i Agenda – vad gör staten för att fler ska våga anmäla och att dessa anmälningar ska prioriteras och utredas?

’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’

Herr/fru talman
Politiken måste ge redskap för en förändring. Det handlar om värderingar. Jag vill ha en politik som förebygger brotten.
Lagstiftningen är normativ, ska visa vad som är rätt och fel. Kampanjen är ett sätt att visa att de som utsatts inte är ensamma utan är sedda, hörda och förstådda. Politiken borde göra detsamma.
Gå från ord till handling. Jämställdhetspolitiken måste gå från ord till handling därför är det synd att samtyckeslagstiftningen dragit ut på tiden.

Var social, dela med dig!
,