Det är mer än “olämpligt” med pedofili, Socialstyrelsen

Pressmeddelande
Stockholm 29 mars 2018
Det är mer än “olämpligt” med pedofili, Socialstyrelsen

Socialstyrelsen har under mars tagit fram en rykande färsk folder som riktar sig till “vuxna som är gift med ett barn”. I foldern informerar Socialstyrelsen den som är gift med ett ensamkommande barn att man “kan komma att föreslå att ni inte bor tillsammans under en kortare eller längre period”.

-Samboende och sexuella handlingar mellan en vuxen och ett barn kräver starkare ordval än “olämpligt” vilket är Socialstyrelsens ordval idag, säger Caroline Szyber.

-Vad som framkommer i foldern måste betecknas, inte bara som ett utslag av en kompasslös myndighet, utan också som ett syndrom för den tandlösa politik regeringen bedriver gentemot barnäktenskap, avslutar Caroline Szyber.

Länk till Socialstyrelsens folder.
http://www.socialstyrelsen.se/publikationer2018/2018-3-34

Var social, dela med dig!