Medmänskligare Sverige

Är riksting i Örebro. Igår höll partiledare Göran Hägglund ett mycket bra tal. Här kan ni läsa hela talet. Hägglund talade bland annat om monarki, om den orättvisa fastighetsskatten, sänkt skatt för pensionärer, avskaffande av apotektsmonopolet, kortade vårdköer. Här kommer två delar från talet som jag speciellt gillade:

”Idrottsvänner, Just nu pågår som alla vet fotbolls-VM. En idrottslig höjdpunkt som enligt den svenska konstitutionen infaller varje valår. Man kunde tänka sig att ett nytt lag kvalificerade sig, ett rödgrönt lag fyllt med stora förhoppningar. Man har försökt kopiera mästarnas försäsongsträning, men ännu utan andra resultat än att oddsen försämras dramatiskt. Det har varit svårartade bråk innan man kommit överens om laguppställningen. Lagledaren ville stänga av några spelare som prompt ville springa till vänster om den vänstra sidlinjen, det vill säga utanför planen, men ägarna tvingade henne att ta in dem i laget. I laget finns många stabila bänknötare. Väl inspelade i systemet men möjligen i avsaknad av kreativitet. Mer som trupper på formationsuppvisning än ett fotbollslag. Ett problem för lagledningen är att det bara finns vänsteryttrar till förfogande. Miljöpartisterna som tidigare var allroundspelare har omskolats. Hela mittfältet lämnas öppet för motståndarna. Ett annat problem är att det rödgröna laget helt underkänner idén med ett försvar…I straffområdet saknar dom helt genomtänkt linje. Vänsteryttern Ohly vill bilda mur så snart chansen yppar sig. Många, ja faktiskt alla, är specialister på fasta – man kan faktiskt tala om permanenta situationer. Den finns en viss osäkerhet i laget. Man måste hela tiden bevaka – inte bara motståndarna – utan också de egna för att undvika ständiga självmål. En styrka hos laget är att man förfinat filmningar närmast till fulländning. Man kastar sig teatraliskt i gräset och skriker hjärtskärande ”nedrustning av välfärden”, ”högerregering”, ”orättvisa” eller ”stupstock” och hoppas domaren ska döma till deras fördel. De miljöpartistiska och vänsterpartistiska spelarna har en egenhet som är besvärande. Det är att de går hem i halvtid. De har generell matchtidsförkortning. Och vill att det ska gälla alla. Vänner, Jag tycker att vi ger dem alla inte bara förkortning av arbetstiden. Vi ger dom helt ledigt. För nu när vi har sett deras spelidé och laguppställning…visst känns det som öppet mål?”

”När jag mötte många av er tidigare i vintras på kommundagarna var det en sak jag ville understryka apropå vår förnyelse. Att det inte bara handlade om innehållet men också attityden. Att vi till medmänsklighet också lägger stridbarhet. De närmaste elva veckorna mer än någonsin. Nu går vi ut i Sverige och tar strid för det vi tror på. Sedan ses vi igen, på den stora kristdemokratiska fest som heter valseger 2010! För ett mänskligare Sverige!”

Idag lanserades våra nya snygga hemsida, likaså presenterades våra 13 stegen för ett mänskligare Sverige, dessa är:

1. Låt familjerna bestämma mer

2. Mer respekt för äldre

3. Tryggare vård utan köer

4. Alla som kan ska få jobba

5. Fler företag ger fler jobb

6. Ingen ska behöva vara rädd

7. Tryggare barn lär sig mer

8. Eget sparande är också välfärd

9. Välkommen till Sverige

10. Samhället är större än staten – avdragsgilla gåvor

11. Kultur är livsviktigt

12. En stark röst i världen 

13. Tänk på nästa generation

Jag har bloggat om alla dessa tidigare men kommer blogga mer om dem framöver. Jag blev intervjuad av tidningen Dagen igår och denna intervju avslutas med dessa ord från mig: ”Klart är att det inte hade varit lika mycket medmänsklighet om inte Kristdemokraterna hade varit en del av Alliansen.”

Var social, dela med dig!