För­bättrat företagsklimatet får fart på jobbtillväxten

När jag skulle välja mina valfrågor var det en sjävklarhet att en av dessa skulle vara entreprenörskap. Fler företag betyder fler jobb, starkare ekonomi och bättre välfärd. Det är viktigt att människor med idéer vågar satsa på att starta eget. Jag är glad för att Alliansen varit tydlig men att Sverige ska vara ett land där det lönar sig att gå upp varje morgon och gå till jobbet, med ett företagsklimat som underlättar för entreprenörer som kan se sina småföretag växa sig stora. Det är i de småföretagen som de nya jobben finns. För­bättrat företagsklimatet får fart på jobbtillväxten. Jag ser det som angeläget att få ett företagsklimat som underlättar för entreprenörer och får småföretag att växa sig stora. Det måste bli mer lönsamt att anställa genom sänkning av arbetsgivaravgifter och skatter. Många företag upplever idag regelkrångel som ett stort problem, det har därför påbörjats ett arbete för att minska antalet regler som försvårar och fördyrar. Detta arbete måste fortsätta.

Imorgon, en månad före valet, diskuterar företagare och opinionsbildare och politiker, däribland jag företagens frågor. Det är viktigt vi håller denna debatt vid liv. Vad ser ni för lösningar för att skapa ett bättre entreprenörsklimat i Sverige?

Var social, dela med dig!
, , ,