Fyra år i riksdagen

Efter alla spekulationer om samarbeten och diskussioner om regeringskonstellationer är klart att Miljöpartiet inte kommer ingå i regeringen men ha samarbete med Alliansen i vissa frågor såsom integration och migration. Alliansen har också talat med Socialdemokraterna om ett samarbete i dessa frågor. Däremot blir det en Alliansregeringen, som är två ledamöter från egen majoritet. På tisdag öppnar riksdagen och regeringen kommer presenteras på tisdag. Jag kommer att bli statsrådsersättare till Göran Hägglund. Kan nu titulera mig riksdagsledamot! Tack alla sin kryssat & hållit tummarna! Så glad att Kristdemokraterna gick fram i Stockholm och tacksam för alla som kryssade mig, likaså att Alliansen nu får fyra år till i regeringsställning.

Tidningen Kristdemokraten var först med att göra intervju när valutgången efter kryssräkningen var klar.

Nedan foto den nya riksdagsgruppen, dock fattas några. På torsdag får vi veta vilka utskott vi kommer sitta i. Förutom att utskottsarbetet drar igång så läggs nu budget och därmed börjar allmänna motionstiden löpa. Under denna får man lägga motion om det mest, så nu sitter jag och funderar på vilka motioner jag ska lägga.

Sedan ingår jag i den valanalysgrupp – krisgrupp som KDU tillsatt tillsammans med Jonatan Hedin, omvärdsanalytiker, United Minds och förbundsstyrelseledamot i KDU som är ordförande för gruppen. Conny Brännberg, gruppledare för Kristdemokraterna i Skövde. Jessica Nyberg, initiativtagare för nätrotrörelsen Frihet, Familj, Flit, Företagsamhet (FFFF) och gruppledare för Kristdemokraterna i Lidingö Stad. Magnus Oscarsson, kommunalråd i Ödeshög där Kristdemokraterna ökade från 22,4 procent till 30,5 procent i kommunalvalet. Fredrik Segerfeldt, borgerlig debattör och författare av ”Verklighetens folk möter politikens gränser” från tankesmedjan Civitas. Erik Slottner, vice gruppledare för Kristdemokraterna i Stockholms stad och tidigare förbundsordförande KDU. Sara Skyttedal, förbundsstyrelseledamot KDU och kommunpolitiker i Haninge.

KDU tillsätter en kriskommission med anledning av Kristdemokraternas valresultat. Kristdemokraterna gör sitt näst sämsta val sedan man kom in i riksdagen och man har backat i varje riksdagsval sedan 1998. Det har dessutom visat sig i en undersökning att Kristdemokraterna inte hade nått upp till fyra procent utan stödröster från andra partier. Det är oroväckande.

Partistyrelsen har själva valt att tillsätta en framtidsstrategigrupp som ska presentera en bred analys av partiets framtid under de kommande två mandatperioderna. Vi i KDU anser dock att vi behöver agera snabbt och  därför har vi tillsatt en kriskommission som ska presentera sin syn på partiets organisation, politiska profil och samarbetet inom ramen för Alliansen. Kriskommissionen kommer att presentera sitt arbete den 19 oktober, exakt en månad efter valet.

Var social, dela med dig!
, , ,