Tack för förnyat förtroende

Idag hade vi distriktsstäma i Kristdemokraterna Stockholm stad.

Dagens börjades med ett intressant anförande av Magnus Lindgren från Tryggare Sverige.

Kommer säkert leda till mer debatt i distriktet, alltid bra med debatt!

Sedan var det stämma. Jag tackar för förnyat förtroende som distriktsordförande för KD Sthlm stad. Min 1e vice ordförande är fortsatt Erik Slottner och andre vice ordförande Michael Stjernström.

Distriktsstyrelsen består nu av Ella Bohlin, Samuel Sunesson, Ofelia Namazova, Fredrik Walléllen, Maurice Forslund, Michaela Nyhlén, Sara Skyttedal (de senare fyra ersättare). 
Valda sedan tidigare Stefan Svanström, Ebba Lindsjö och Thorbjörn Larsson, Margaretha Åkerberg och Jonathan Hedin (de senare två ersättare)
Associerade förbund
Ordinarie Emil Svensson (Ungdomsförbundet), Britt Westerlind (Kvinnoförbundet) coh Inga-Märta Fröman (Seniorförbundet).
Ersättare Therése Molander (Ungdomsförbundet) Erika Svanström (Kvinnoförbundet) och Ingela Selin (Seniorförbundet).

Vi hade en bra diskussion om de motioner som inkommit till stämman och dagens avslutades med kampanj vid Slussen.

Läs vår pressmeddelande här.

Det var rekordmånga medlemmar som kom till distriktsstämman. Det är kul och visar hur viktiga lokala frågor är. Vi hade bland annat en debatt om bostadspolitiken. Bristen på bostäder är ett stort problem i Stockholm och är ett växande problem då inflyttningen till Stockholm fortsätter. De senaste åren har Stockholmsregionen vuxit med 40 000 personer per år, det motsvarar en inflyttning av två fulla SL-bussar varje dag, året om, säger Caroline Szyber (KD).

– Stockholm växer och därför är det nödvändigt att det byggs fler bostäder och att kollektivtrafiken byggs ut. Beskedet om tunnelbana till Nacka var mycket välkommet om än för sent. Vidare behöver Spårväg Syd byggas och tvärkommunikationerna i norrort förbättras. För att få fler bostäder behöver planprocesserna kortas och vi måste våga bygga mer på höjden, säger Erik Slottner (KD), förste vice distriktsordförande och ledamot i stadsbyggnadsnämnden.

—————————————————-

I fredags var det Ungdomsriksdagen i riksdagen. Jag var utskottsordförande i Justitieutskottet under ungdomsriksdagen. Det var en grupp på 20 elever som var mycket kunniga och pratglada så hade en bra rättsfilosofiskdebatt.

Var social, dela med dig!
,