SD visar sitt rätta ansikte

Förra veckan släppte Expressen en film där SD-toppar säger nedsättande ord till flera personer, bland annat kallar en tjej för hora. De säger också att Sverige är deras land och springer runt med järnrör.

Åklagare tittar nu på om uttalanden kan vara hets mot folkgrupp. Hade de varit några i mitt parti hade inte en time-out varit tillräckligt… uttalar mig här.

Denna vecka kan Expressen avslöja att SD bett Rut, Riksdagens utredningstjänst, att kontroller vilka riksdagsledamöter som har dubbelt medborgarskap. De visar än en gång sitt rätta ansikte. Rut sa de inte kunde göra detta, dels för att de inte kan bygga upp sånda register och dels för att det skulle vara för resurskrävande. SDs förslag om dubbla medborgarskap är väldigt läskigt och jag förstår inte den intressekonflikt de talar om i motionen. Bra RUT var tydlig och vi måste alla markera mot denna människosyn.

Jag har uttalat mig till Expressen:

Jag tycker att det är klart ­problematiskt. Jag delar den bedömningen som RUT har gjort att det strider mot personuppgiftslagen att göra såna här kartläggningar. Man ska vara väldigt restriktiv med att bygga upp register”, säger Caroline Szyber, KD, rätts­politisk talesperson.

Dessutom kan tilläggas vilket inte kom med att jag inte förstå vad SD vill med detta. Som sagt vilken intressekonflikt? Hade en lång diskussion på Twitter och inte mycket blev klarare där. Deras människosyn är unken och hur mycket de än försöker kommer de inte kunna dela upp oss som bor i Sverige i ett vi och ett dom.

Jag vill också tipsa om en rba artikel som Mona Sahlin skrivit.

Var social, dela med dig!