Pensionärers villkor är otroligt viktiga

Förra veckan ordnade PRO:s aktionsdagsträffar på flera håll i Sverige kring frågan om sänkt skatt för pensionärer. För oss kristdemokrater är pensionärers villkor otroligt viktiga. När en företrädare för PRO tidigare i år sa att hon blir positiv varje gång hon hör ett parti som engagerar sig för pensionärerna ekonomi är det Kristdemokraterna hon hänvisar till. Vi delar PRO:s mål att det ska vara samma skatt på lön och pension.
Jobbskatteavdraget har lett till att fler människor kommit i arbete och därmed bidragit till att Sverige i dag har en starkare ekonomi än nästan alla andra EU-länder. En ansvarsfull ekonomisk politik är den viktigaste garanten för pensionernas utveckling. Men en skillnad i besakttning mellan lön och pension har förstås inget egenvärde. Vi anser därför att ytterligare skattesänkning för pensionärerna ska prioriteras.
Tack vare Kristdemokraterna har landets pensionärer hittills fått sammantaget mellan 6800 och 10000 kr/år i sänkt skatt. En garantipensionär har därmed fått motsvarande en extra månadsinkomst per år. Vi har hittills sänkt skatten i fyra steg men kämpar för att kunna sänka ännu mer. 

Sedan Stefan Löfven tog över som partiledare för Socialdemokraterna har beskeden om pensionärernas skatt lyst med sin frånvaro. Vi befarar att Socialdemokraterna, om de får bestämma, också kommer att krympa människors möjlighet till valfrihet inom vård och äldreomsorg. Vi är inte ensamma om att söka svar på en rad angelägna frågor från Löfven. Att Kristdemokraterna vill mer är tydligt. Frågan är vad Socialdemokraterna vill?

Var social, dela med dig!
, ,