Vad håller S på med?

Läser på Expos hemsida att Socialdemokraterna valt in person, som bjudit in kända antisemiter att föreläsa vid olika arragemang han ordnat, i sin partistyrelse. Vad säger Carin Jämtin om detta – ser hon som partisekreterare inget problem? Hur dåligt koll har valberedningen på de som de föreslår? Varför tillåts ens en person med dessa åsikter vara medlem i partiet? Om han inte har dessa åsikter varför då ge utrymme åt folk som har dem genom att bjuda in dem att föreläsa?

Liksom våra riksdags riksdagspartier som tror på alla människors lika värde har dragit ett streck i sanden och sagt nej till samarbete med Sverigedemokraterna måste Socialdemokraterna säga nej till samarbete med antisemiter. Jag kan inte förstå hur en person som bjudit in känd antisemit och låtit dem komma till tals, få kommit in i partistyrelsen för Socialdemokraterna. Ja, jag har faktiskt svårt att förstå att antisemiter som sprider hat och förakt mot den judiska befolkningen ens kan få vara medlemmar i partiet. Det är möjligt Mustafa själv inte alls har dessa åsikter men genom att låta dem komma till tals kan jag inte låta bli att undra. Jag tror inte på socialdemokratin som politisk idé men jag har alltid trott det socialdemokratiska partiet om att vilja stå upp för människovärdet och jag minns med värme Göran Perssons engagemang för att dagens generation inte ska glömma förintelsen och de hemska brott som det judiska folket utsattes för under andra världskriget. Nu släpps folk in som låtit förintelseförnekare komma till tals och inte tydligt tagit ställning däremot när dessa inbjudna talare haft en retorik som på flera plan kan ifrågasättas, inte bara i partiet utan hela vägen in i partistyrelsen. Vad har hänt? Hur länge ska partiet tiga?

Update:

Flera medier har reagerat precis som jag; Svt-debatt, Expressen, Expressen2, Aftonbladet, Aftonbladet2, Svd, Newsmill, Newsmill2,

Jag har efter diskussion på Twitter valt att ändra detta blogginlägg.

Var social, dela med dig!