Partiledardebatter – valrörelsen är igång

Förra söndagen var det partiledardebatt i Agenda och idag var det partiledardebatt i kammaren i riksdagen. Jag har sett båda och känner att valrörelsen är igång. Mindre än ett år kvar till valet och det var mer debatt än vanligt i Agenda, fler och vassare replikskiften. Samma sak i kammaren idag. Som sagt mycket debatt, tydliga skillnader, några attacker, snabba repliker men bäst är ändå debatten på Twitter #pldebatt Twittrat under både dess, tycker ni jag uppdaterar bloggen sällan följ mig på Twitter respektive Facebook som jag uppdaterar varje dag.

Hur många av de osäkra väljarna tittar på Agendas 2 timmars partiledardebatt? Eller riksdagen nästan 4 timmars debatt. Inte många tror jag.
Meddelande jag fick på min facebook fanpage löd ”mkt låter bra men VAD säger de egentligen & vad är egentligen realistiskt genomförbart liksom”
Många väljare tycker politiker talar ovanför deras huvuden, mer till varandra än till väljare. Något att tänka på.

Reinfeldt sa han känner sig som en stridshäst och sen var debatten igång, jag twittrade och den har omnämnts i flera tidningar. ”Jag gillar uttrycket #stridshingst är så otippat av Reinfeldt att det är bra”, skriver KD-riksdagsledamoten Caroline Szyber.

Debatten om anonyma vittnen ska tillåtas fortsätter. Ramberg tar i om anonyma vittnen, lite väl. Vi i Kristdemokraterna är för att i de grövsta fallen kunna använda anonyma vittnen och vill utreda frågan. Min artikel på Dagens juridik kan ses som svar på Rambergs analys. DN ledare skriver också bra idag.

Förra fredagen satt jag i intressant panel på Stockholms universitet om våld i nära relation och civilkuragelag. Det var många bra frågor fr studenterna! Väldigt intressant case vi ska diskuterade. Polis, åklagare, försvarsadvokat, politiker, professor emeritus och kvinnojouren.

Var social, dela med dig!
, ,