Nominerad till EP-listan

Idag presenteras förslag till listan över kandidater till Europaparlamentet. Jag föreslås för plats 10. Det känns hedrande och spännande att få representera Kristdemokraterna. Jag ser fram emot att få bidra till att föra fram partiets Europapolitik och är förväntansfull inför valrörelsen. Jag kom fyra i provvalet men satsar på riksdagen så plats 10 känns mycket bra.

Jag räknar inte med att komma in i Europaparlamentet och trivs bra i riksdagen och hoppas få fortsätta där men möjlighet som kandidat gör att jag kan sätta fokus på vissa frågor! Tycker EU-frågorna inte diskuteras tillräckligt. Många blir förvånade över hur många politiska förslag som kommer från EU och vill man påverka måste det göras tidigt. För mig sitter i EU-nämnden sedan 3 år med ansvar bland annat för Rif-frågorna (rättsliga och inrikes) så kommer jag fokusera en del hel på polisiära frågor & migrationsfrågor men viktigast är subsidiaritetsprincipen, allt för många beslut fattas på fel nivå idag. Mer makt till staterna.

Jag har debatterat och bloggat om EU-frågor en hel del de senaste åren, läs mer i bloggarkivet.

Här kan ni se hela listan.

Listan tas slutgiltig på partifullmäktige 25 oktober.

Update: kom på plats 10 på listan

Var social, dela med dig!
, , , ,