‪#‎WeStandWithOrlando

13445324_10157048413855296_6918115061656123856_n

I kammaren för att lyssna på partiledardebatt. Läs Ebba Busch Thors tal hon skulle hållit i kammaren.

”Herr talman, dådet var kallsinnigt planerat. Terroristen slog till på en plats där många var samlade. Han slog till där han visste att många av dem han hatade fanns, en nattklubb för hbtq-personer. För att klargöra sina motiv ringde mördaren polisen och svor sin trohet till IS. Minst 50 människor dog under söndagsnatten när friheten och öppenheten attackerades.

Attacken var riktad mot hbtq-personer, men lika mycket mot vårt öppna demokratiska samhälle. Vi sörjer med offrens familjer och med den amerikanska nationen. I detta gemensamma sorgearbete stärks våra band – när granne finner tröst hos granne och land hos land. Och därför kommer inte Orlando att bli en seger för ondskans krafter, vi kommer gemensamt att komma starkare ur det som hänt.”

I går kväll deltog jag på Sergelstorg tillsammans med kollegorna Penilla Gunther, Sofia Damm och partisekreterare Acko Ankarberg vid en manifestation för offren för terrorn i Orlando. ‪#‎westandwithorlando

Var social, dela med dig!