Fler poliser ger mer trygghet

Sommar med färre poliser och större osäkerhet.
Vi vill ha ett tryggt #lidingö skriver med Carl-Johan Schiller och Thomasine von Essen på @Lidingoesidan

Det är främst riksdag och regering som har möjlighet att öka tryggheten genom förslag som innebär fler poliser, hårdare straff och förebyggande åtgärder. Men självklart har kommunledningen ett ansvar för tryggheten på Lidingö och det ansvaret tar vi. Det skriver tre kristdemokrater i nedanstående debattartikel.

För några dagar sedan kunde vi läsa om de bilbränder som ägt rum i Bodal på Lidingö. Lidingö är känt för att vara en lugn och trygg miljö där familjer kan slå ner sina bopålar och erbjuda sina barn en bra uppväxtmiljö. När nu vissa, vi vet inte vilka det är eller varför, väljer att sätta sig över lagen och tända eld på bilar mitt i ett bostadsområde riskerar vi att mista vår trygga miljö. Det kan aldrig accepteras.

Vi kristdemokrater vill se ett samhälle som håller samman. Ett samhälle som präglas av ett gemensamt ansvar för vår levnadsmiljö. Det är självklart att ett sådant samhälle inte endast uppnås med hjälp av batonger och långa fängelsestraff men vi får heller inte glömma att de som utsätts för brott har en rätt till upprättelse. Kristdemokraterna har föreslagit att polisen ska förstärkas med 2000 nya poliser och 500 civilanställda fram till år 2020. Det är uppenbart att en sådan förstärkning är nödvändig för att kunna öka, inte minska, polisens närvaro i samhället.

På Lidingö har vi istället för ökad trygghet fått uppleva minskad trygghet den senaste tiden. Självklart har kommunledningen ett ansvar för tryggheten på Lidingö och det ansvaret tar vi kristdemokrater. Men det är främst riksdag och regering som har möjlighet att öka tryggheten genom förslag som innebär fler poliser, hårdare straff och förebyggande åtgärder.

Vi vet ännu inte vilka som har tänt på dessa bilar eller varför. Dock är det viktigt att komma ihåg att oavsett om det beror på uppgörelser, skadegörelse eller något annat kan vi som samhälle aldrig acceptera sådana gärningar. I vårt Sverige och på vårt Lidingö ska de skyldiga straffas och brottsoffren få upprättelse. Det är offrets, inte förövarnas välbefinnande som ska prioriteras.

Caroline Szyber (KD)
Riksdagsledamot

Carl-Johan Schiller (KD)
Kommunalråd

Thomasine von Essen (KD)
Ersättare i kommunstyrelsen

Var social, dela med dig!
, ,