Bostäder är en del av samhällsbygget

Igår kväll var jag med i #Agenda

När människor måste tacka nej till studieplats, arbete, när företagen har svårt rekrytera, när allt fler står allt längre från att få en bostad då har självklart samhället ett ansvar. Bostäder är en del av samhällsbygget. Staten måste ta ett större ansvar men det måste också gå till dem som behöver det mest. Bostäder för alla unga, nyanlända – Bostadslöshet får sägas vara ett av samhällets största misslyckanden.
Staten ska ta ett större ansvar. Vi måste hjälpa och stöta så alla får en bostad. Många åtgärder måste vidtas för att möta denna utveckling.

Slopat extra amorteringskrav, se över flyttskatter och stimulans till äldreboende. Bättre öka stödet till de mest behövande som ex en del äldre i form av bostadsbidrag istället för att ösa generella miljardbidrag på byggbolag.

Se debatten 30 min in i programmet

Var social, dela med dig!