Advokatsamfundet blir mer och mer politiskt

Skrev på Twitter om Advokatsamfundet. Fick utveckla i Legally yours
Caroline Szyber, riksdagsledamot för Kristdemokraterna och ordförande för civilutskottet, reagerade med det här inlägget:
“Är ju för tillfället heltidspolitiker men kommer nog en dag återgå till juristyrket och då mkt möjligt bli advokat därför blir jag djup bekymrad över ett advokatsamfund som blir mer och mer politiskt”.
–Hon skrev att det var en personlig reflektion. Men jag är osäker på om den typen av inlägg är lämpliga och förenliga med hennes roll som generalsekreterare så här nära valet, säger Caroline Szyber.
– För mig har det här byggts upp ganska länge, men tidigare har jag bitit mig i tungan. Det är inte bara den här tweeten. I de inlägg Anne Ramberg gör både på sin Twitter och sin blogg så för hon väldigt ofta fram egna åsikter. Jämför man med andra som har samma roller i andra föreningar, organisationer och myndigheter så tycker jag att hon är mer politisk.
– Att den här opinionsbildningen blir mer och mer politisk tycker jag, visserligen som utomstående, inte är rätt för Advokatsamfundet. Men jag har hört liknande kritik från vänner som arbetar på advokatbyråer. Ytterst är det här en fråga för Advokatsamfundet.
Läs hela intervjun

Var social, dela med dig!