Juristlycka – jag blir ordinarie i JuU

I förra veckan öppnade riksdagen, ny regerings presenterades och utskottsplaceringarna blev klara – jag är väldigt glad att få ta plats i Justitieutskottet och kommer också att vara ersättare i EU-nämnden med ansvar främst för rättsfrågor. För mig som jurist ska det bli otroligt kul att få arbeta med dessa frågor i riksdagen.

Bodström slutar som ordförande och istället tar Morgan Johansson över som ordförande. Ny vice ordförande, efter min partikollega och förre detta chef Inger Davidson men som nu slutat i riksdagen, blir Johan Linander. Han är en duktig politiker och har varit mycket aktiv i rättsdebatten å blir en bra ordförande för oss i Alliansgruppen.

På tisdag presenteras budgeten och jag ser fram emot att se vilka ytterligare satsningar som vi i Alliansen gör på rättsväsendet men jag ser främst fram emot den skuggbudget de Rödgröna som göra. Detta då ett område där de då verkligen inte är överens så är det just rättsområdet. Jag har bloggat om detta tidigare.

Var social, dela med dig!
, ,