Vänsterpartiets relationsstatus på Facebook är ”It’s complicated”

Av rubriken skulle man kunna tro att detta numera är en relationsblogg och det stämmer så till vida att det är politiska relationer som ska diskuteras.

”Smekmånaden är över”, ”we need to talk”, ”det är mig det är fel på – inte dig”,”Vi tar en paus”, ”S + MP + V = sant?, ”Bara vänner Ja rubrikerna i media har varit många och som jag skrev redan efter presskonferensen av skuggbudgeten det enda som var klart var att det Rödgröna samarbetet var klart.

Bild från Valaffisch.se

Varför tog det nu slut, eller gör det ett uppehåll som Vänstern säger, som alltid i relationer handlar det om timing, om att hitta sig själv efter detta katastrofval känner alla partier att de behöver hitta sig själva och MP som gjorde ett bra val känner sig nog bundna av samarbetet och vill kunna känna de kan flörta tillbaka sina borgliga väljare genom samarbete med Alliansen under mandatperioden.

Ingen vann på denna koalition har det sagts av flera experter och jag tror att så nog är fallet.

Klockren sammanfattning av de rödgrönas samarbete från Göran Hägglund skrev på Facebook: ”Det rödgröna samarbetet upphör – i alla fall tills vidare. Förståeligt. Det fick en olycklig start. Dåligt mottagande. De tog det sämsta av varandras politik. 1+1+1 blev inte 3, snarare 2,5. Återinförd förmögenhets- och fastighetsskatt, kraftigt höjd bensinskatt, snabbavveckling av kärnkraften, föräldraförsäkringskvotering var inte vad svenska folket efterfrågade. Lite tid för eftertanke kan vara klokt.”

Var social, dela med dig!