På Pride i år igen – en självklarhet

Även i år kommer KD Stockholm stad och län finnas närvarande på Pride. Gårdagens arbetsdag avslutades med att jag läste ”nyheten” att vi ska vara med på Pride i år igen. Jag är glad för att vi är med igen däremot trött och irriterad på kommentarer från vissa i partiet. Det är ett beslut tagit av två distrikt, de personer som främst uttalat sig i år och förra året tillhör inte ens dessa distrikt. Ska de klaga på att vi uppmärksammar familjedagen nu på tisdag också? Att vi stödmärkte cyklar och barnvagnar på Östermalmstorg i onsdags? Jag håller verkligen med vår partisekreterare som säger att vi ska finnas där människor finns.

Sen detta med kärnväljare detta är något som Stockholms distrikten väljer att göra bland massa andra aktiviteter och kampanjer och våra väljare har inget emot att vi är där. På riksnivå gick vi fram i Stockholm när övriga landet gick tillbaka i senaste valet.

Som jag sa till SvD:  Vi fick bra respons förra året, och tycker att det är viktigt att vara med på de stora aktiviteter som görs i Stockholm. Även om alla inte alltid håller med om allting, så får man en chans till dialog och kan bryta ned en del fördomar. Det finns en hel del missförstånd om varför vi tycker som vi gör.

Sedan satte David Lega ord på det jag främst tänkte på igår, detta med vissas timing. När partiet går ut med något nytt och vill ha en diskussion om det, i detta fall ny familjepolitik. Kan då inte vissa vänta med att ventilera sina fördomar… 

Media; SvD, VärldenIdag,

Var social, dela med dig!
, ,