Pensionärsvänligaste partiet

Nu sänks pensionärernas skatt för fjärde gången. Vi tar ännu ett steg mot en utjämning av beskattning mellan lön och pension. Jobbskatteavdraget är bra för att det leder till att fler kommer i arbete, men skillnaden i sig har inget egenvärde.

Tack vare Kristdemokraterna har landets drygt 1,7 miljoner pensionärer sedan 2008 fått mellan 6800 och 10000 kr/år i sänkt skatt. En garantipensionär har fått en extra månadsinkomst per år. Detta hade aldrig hänt utan vårt envetna arbete i regeringen.

Vid årsskiftet höjs också bostadstillägget för äldre med de lägsta inkomsterna. Tillsammans med föregående års höjning innebär det 340 kronor mer i månaden för en ensamstående äldre.

Men välmående skapas på flera sätt. Att själv få välja hemtjänst eller det boende som passar en bäst när man inte orkar bo kvar hemma är också viktiga aspekter. Vi har öppnat upp möjligheten till valfrihet och arbetar för att alla kommuner ska ge människor rätten att välja.

Vi kommer att fortsätta kämpa för Sveriges pensionärer och önskar er en god fortsättning på det nya året.

Var social, dela med dig!
,