Många bra lagförslag – från Alliansen

Som jag skrivit flera gånger tidigare satt jag under förra hösten och i våras i Alliansens trygghetsgrupp, några av våra förslag har vi presenterat, några kom med i valmanifestet och några blev också motioner denna motionsperiod. Så idag höll en presskonferens där flera goda förslag lyftes bra att förslaget om förbjud av MC-västar ska utredas, svår gränsdragning men viktiga uttrycksmedel. KD har lyft frågan om västförbud tidigare och problematiserat den lite mer här och här kan ni läsa mer.

Fokus på tidiga och tydliga åtgärder inte alls enbart skärpa straff som DN skrev, dessutom viktigt kriminalisera ex id-kapning och hot på nätet samt skärpta straff för grooming som är några av de många förslag som presenterades idag. Här kan ni läsa om fler förslag -väldigt glad att det stora arbete som Alliansens trygghetsgrupp som jag ingick i lägger fram dessa i Alliansmotioner och jag hoppas att flera av förslagen, om inte alla går igenom!

I slutet av förra veckan kom också till slut propositionslistan och oj vad tunn den var men inte förvånad så går det när man inte förbereder sig innan valet. Bra vi har massa förslag från Alliansen! Några av dessa goda förslag presenterades idag och några kommer även i andra Alliansmotioner såsom de vi lagt gällande PBL, Plan- och Bygglagen i Civilutskottet.

Var social, dela med dig!
,