Bostadspolitik högt på den politiska agendan

13427741_1012286042140815_5056024127693906267_n

Det blir hel del bostadspolitik varje dag. Såväl samtal med regeringen, debatter, goda exempel som är värda lyfta upp, var på Boverkets insynsråd första mötet i förra veckan. Träffade då också vår SKL-grupp och talade stadsplanering och byggnation, studiebesök mm.

Bra exempel som är väl värda att lyfta – Mycket bra initiativ av Nacka, Hembo. Vore bra om det blev lättare bygga om sina bostäder också såsom i Norge.

Ett exempel på hur orimliga våra nuvarande byggregler är – Drömmen om ex öppen planlösning medger inte dagens byggregler. Bra genomgång fr Ikano bostad som Kjöller sammanfattar väl.

Ytterligare gott exempel på samarbete mellan flera aktörer är en fördel. Snabba hus till unga klara på rekordtid – mycket bra går pressa byggtiden och bra fokus på unga. På lördag talar jag också på Jagvillhabostad.nu årsmöte.

Bostadspolitiska turnén har också fortsatt i torsdag, fredags var jag i Örebro. Tack för bra program Lennart Bondeson och Johan Arenius finns mycket för andra kommuner lära av Örebromodellen. Bra samtala om social upphandling. Bra dagar i Örebro träffat vår kommungrupp, hört om intressanta projekt, möte med Botrygg som berättar om hur de tänker kring byggnation. I varje trapphus sätter Botrygg upp konstverk från lokala konstnärer.
Mycket intressant möte med Örebro Bostäder, Öbo om hyrköp, upprustningar mm. Fick också en bra dragning om stadsbyggnad med Martin Willen och Ulrika K Jansson, och genomgång av Örebromodellen.

Var social, dela med dig!