Byggande i fokus

byggare

Igår konferens med partidistriktsordförande och partiombudsmän. Idag partistyrelsen, motioner, skriftliga fråga, budgetarbete på dagens schema,

Tidigare i veckan var jag och hade möten och gjorde studiebesök i Flemingsberg, Huddinge. Hörde om deras stora byggplaner och besökte ett bygge av studentbostäder. På kvällen talade jag också på medlemskväll. Byggande i fokus! Massa byggplaner, lyftkranar överallt.

Lite mer om besöket:
En vision om 12 000 nya bostäder, 20 000 nya arbetstillfällen, en centrumanläggning för 100 000 besökare och ett resecentrum för en tillgängligare kollektivtrafik inom 20 år. När Kristdemokraternas Caroline Szyber, riksdagsledamot och ordförande i civilutskottet, besökte Flemingsberg imponerades hon av ambitionsnivån för kommundelen.

– Det är inspirerande att se vilka planer som finns för att växa. Ett självförtroende där man är beredd och satsar på alltifrån bostäder, nya arbetsplatser, mötesplatser och till och med är redo för att Dramaten eller Operan skulle kunna flytta dit. Det är precis så man bör arbeta som kommun. Ni siktar på att bli klara på en avsevärt mycket kortare tid än många andra kommuner, sa hon.

Det blev en informationsrik dag på onsdagen när Caroline Szyber gästade Huddinge. Efter en genomgång om planerna i Flemingsberg blev det ett besök hos ByggVesta, som bygger de 433 student- och forskarbostäderna längs med Alfreds Nobels Allé. Där berättade Marcus Svensson, VD för ByggVesta Development, om det sociala tänket i deras planering av bostäder. Bland annat väljer de att satsa på gemensamma lokaler där studenter kan träffas, som även kan hålla öppet efter kontorstid.

Skickar sms hem, sonen gillar att jag är Byggare Bob idag. Ville så gärna ha hjälmen som var helt enorm tom på mig.

Var social, dela med dig!