Mer media; utskottsinitiativ, besvara kritik & känsliga uppgifter

Blivit mer media presenteras i korthet nedan denna flora av nyheter gällande utskottsinitiativ, besvarande av kritik gällande medverkan i Pride, S utskottsinitativ om anmälningsplikt, utelämnade av känsliga bankuppgifter etc till utlandet:

Lördagsintervjun med Göran Hägglund så blev sista fråga, 31 min i programmet: är fel att kritisera KD Sthlm medverkan i Pride. Göran tydlig fel vara kritisk.

 

Svarar i tidningen Riksdag & departement om hur utlämning av känsliga uppgifter ska ske.

 

Uttalar mig i Nyheter24 om resor/studieresor och vad som kan ses som ”bjudresor” och vilken policy som bör gälla.

 

Sedan har Socialdemokraterna i justitieutskottet sent om sides vaknat och i fredags efter lunch kom pressmeddelande om att det kommer ta ett utskottsinitativ gällande krav på anmälningsplikt. Jag kommenterade till TT som bland annat kommit med i Boråstidning att jag tycker det är att slå in öpnna dörrer då det pågår en utredning och beredning av flera förslag i form av Huliganutredningen.
Jag tycker Socialdemokraterna använder utskottsinitativ helt fel. Att de som tidigare själva suttit i regeringsställning och drömmer om att göra det en dag igen, beter sig som ett oseriöst parti och inte sätter beredning i fokus tycker jag är anmärkningsvärt. Förslaget om anmälningsplikt måste beredas och utredas ordentligt då det innebär en klar inskräkning i personliga fri- och rättigheter och dessutom är det inte alls klart hur detta ska kunna bekostas. De kanske S kan svara på själva – hur de vill bekosta deras nu lagda krav – av polisen själva eller av klubbarna? Detta med att de hela tiden tycker saker tar för lång tid, det hela slutar väl som förra gången med domstolarna. Där de förlorade voteringen om nedläggning av domstolarna. Oppositionen med S i spätsen ville föregå en process och inte ens lyssna på ansvarig myndighet medan Alliansen gjorde helt rätt att ta till sig Domstolsverkets rapport men sedan komma fram till att domstolarna genomgått tillräckliga förändringar redan. Jag har skrivit om läktarvåldet tidigare och har frågat Per Unkel själv hur han ser på tidsperioden, kanske S borde börja titta mer på Nyheterna….Tips kolla 4,12 in i inslaget. S lyckades inte under sin tid göra något alls på området så ledamöterna i justitie kanske skulle höra av sig till Bodström, både tidigare justitieminister och fotbollsspelare samt fotbollsfantast, och få lite tips på hur svår denna problematik verkligen är.

 

I förra numret av Fokus om Judith Bulter nämns vår närvaro på Pride.
Svensk näringsliv gav ut tidning på våra kommun- och landstingspolitiska dagar där jag uttalar mig. Jag vill att det satsas mer på företagen, det är i de småföretagen som får växa sig stora som morgondagens jobb finns.
Var social, dela med dig!
, , ,