Ökad närvaro på Pride

I dagens SvD är jag intervjuad om vårt beslut att delta i Pridefestivalen. Redan förra året hade vi ett lyssnarseminarium men i år ska vi förutom ett seminarium också ha ett tält.

–Distriktsstyrelsen har enhälligt beslutat att vi ska ha ett eget tält och ett lyssnarseminarium om hbt-flyktingar. Vi kommer att vara där från den 1 till den 7 augusti, berättar Caroline Szyber, riksdagsledamot och nyvald distriktsordförande i Stockholms stad.

Förra året var hon en av arrangörerna bakom KD:s första seminarium på Pridefestivalen. Det handlade om att ”växa upp, bilda familj och åldras som homo, bi, trans eller queer”, och gav mersmak.

–En närvaro på Pride är ett sätt att möta den här gruppen. För oss handlar det om att våga vara lyhörda, öppna och svara på frågor. Det tar tid att vinna ett förtroende, och här har vi nog en större uppförsbacke än andra partier.

Att ett av sommarens festivaltält har Kristdemokraternas logga kan bidra till att förändra bilden av KD som ett hbt-fientligt parti, förklarar Caroline Szyber. Men hon räknar med att möta besökare med andra åsikter.

–Samtidigt är det viktigt att visa att det finns folk i vårt parti som jobbar för öppenhet, och en förändring i politiken. Jag tror att kommer att hända saker i Kristdemokraterna. Vi har många intressanta motioner till rikstinget i juni.

Läs hela intervjuen här.

En av motionerna är om att avskaffa tvångssterilisering vid könsbyte, som jag själv skrivit under, läs mer från tidigare på bloggen. Det nämndes inte i artikeln men Göran Hägglund satt med i valpaneldebatten 2006. Som skrivit tidigare så hade Stockholm stad och län ett seminarium redan förra året men i år blir vi mer aktivt med ökad närvaro. Partiet valanalys var tydlig att vi måste få bort stämpeln som HTB-fientliga och därför är det naturligt för oss i Stockholm att öka vår närvaro på Pride-festivalen. Som jag sade i en intervju med Kristdemokraten

– När jag är ute i skolor så vet eleverna ofta inte alls vad vi arbetar för. Däremot säger många skolungdomar att vi är emot homosexuella. Den fördomen har jag känt av när jag varit ute och kampanjat i Stockholm. Andra delar av Sverige kanske fungerar annorlunda, men vi måste veta att det här är den enda bilden som många unga har av partiet.

I förra numret av Kristdemokraten intervjuas jag med anledning av det beslut som Stockholms stads distriktsstyrelse tagit om att vara med i Pride-festivalen. Jag talade även om några av de motioner som lagts inför rikstinget när jag var med på Federley radio.

Nämns i Dagen, TV4, The local, Nyheter24, Nyheter p4 Stockholm, Makthavare, Dagbladet, Hallandsposten, Skånskan, Svt. DN, Smålandsposten, KyrkanstidningDagen gör analys, antagligen skriven förre vissas uttalanden.

Jag skriver med Erik Slottner Newsmill och jag skriver varför vi deltar på PrideNyheter24.  Sedan var det lite ros med anledning av SvD artikel och foto samt lite ris….

Update:

Jag tycker det är mycket märkligt argumenterat av Roland, känns som argument från en som inte varit på Pride och som låter sina egan och andras fördomar tala.

Var social, dela med dig!
,