Stärk stödet till brottsoffer

Idag släppte jag ny politik som det jobbats med under våren. Att politikutveckla är mycket roligt och intressant. Jag har haft bra möten, bra hjälp och läst massa. Läs nedan pressmeddelandet som gick ut idag. Tidigare har några av förslagen skrivits om i Expressen/GT samt Riksdag och departament.  Läs hela inlägget här.

– Ungdomar är statistiskt sett den mest brottsutsatta åldersgruppen. Ändå får inte brottsutsatta barn och unga alltid den hjälp från samhället som de borde ha rätt till. Det säger Caroline Szyber (KD), riksdagsledamot och rättspolitisk talesperson.
I dag presenterar hon ett inlägg med ny politik för unga brottsoffer.

– Det är viktigt att den brottsdrabbade får upprättelse för den kränkning brottet innebär. För att stärka brottsoffrens ställning, speciellt unga, krävs förändringar, både i sättet att tänka och i sättet att arbeta för bland andra poliser och domstolar, fortsätter Caroline Szyber och presenterar 15 punkter för att stärka brottsoffers ställning.

Bland annat vill hon att skadestånd till brottsoffer ska betalas ut direkt av staten, att en brottsstödjande person ska finnas tillgänglig på alla polisstationer, att alla som har blivit utsatta för brott ska kontaktas tre månader efter brottet och att brottsoffer ska få bättre information om sitt mål. Det ska ställas större krav på kommuner att erbjuda medling och vittnesstöd bör delvis finansieras av staten.

Var social, dela med dig!
, ,