Ta bort värnskatten

Värnskatten har kommit upp efter att Moderaterna varit tydliga med att avskaffandet inte är något de prioriterar. Jag har bloggat  och skrivit debattartiklar om denna tillfälliga skatt…. Dessutom lagt en motion till rikstinget, flera gånger.

Värnskatten infördes av den socialdemokratiska regeringen 1995 under förespegling att den var tillfällig och skulle tas bort när ekonomin efter 90-talskrisen vände. Detta gjordes dock inte av Perssons regering och inte heller av Alliansregeringen under förra mandatperioden. I Alliansens valmanifest fanns formuleringarna: ”Därtill är värnskatten skadlig för tillväxten” och ”Vår samlade bedömning är att det inte finns ekonomiskt utrymme att sänka dessa tillväxtskadliga skatter under nästa mandatperiod.” Hur kan vi ha råd att inte avskaffa tillväxtskadliga skatter?

Uttalar mig i Aftonbladet.

Caroline Szyber, riksdagsledamot för Kristdemokraterna, tycker att värnskatten borde slopas och att Moderaterna är allt för snabba att stänga dörren.

– Det är oklart exakt hur hårt vår partistyrelse kommer besluta att vi ska driva frågan om sänkt värnskatt, men jag tror att det ligger högre upp på prioriteringslistan för oss än för Moderaterna. Väldigt många alliansväljare tycker det är en viktig fråga, och man ska inte glömma att det är en tillfällig skatt. Men för oss är ändå det absolut viktigaste sänkt skatt för pensionärer, säger hon.

SvD ledare skriver bra.

Var social, dela med dig!
,