Årskrönika – intensivt men roligt år

Nu när året går mot sitt slut kommer årskrönikorna, DN kallar 2011 för ursäkternas år, Makthavare.se ett mellanår. SvD ställer Juholt och kungen i fokus, Juholt skriver själv årskrönika, Fokus ställer frågorna vi alla undrat över och ger också svaren. SvD skriver också en årskrönika för utrikes. Nyheter24 listar de nya orden för 2011.

Så jag tänkte också skriva en årskrönika.

Starkaste upplevelse var att vara valobservatör i Belarus/Vitryssland som skedde i december 2010 men stor del av 2011 har jag berättat om min upplevelse på tv, radio, blogg, artiklar, föreläsningar, demostrerat. Se här.

Jag har engagerat mig i flera frågor gjorde en JO-anmälan för att tiden drog ut för flickor att få livmoderhalscancer vaccination, bättre villkor för stundenter, det idrottsrelaterade våldet med anmälningsplikt och huliganutredningen har jag också deltagit i, kampanjat för omvalet i Västa Götaland, ordnat en Iftar-middag i riksdagen, jobbat för förändringar i Fas3, jag skrev flera motioner till vårt riksting. Debatterat kungafamiljenvärnskatten, mångfalden i vår samhälle, migrationspolitik, föräldraförsäkringen, höstbudgetenintegrationsdebatten, bistånd, EU-finanskrisen och andra EU-frågor, företagarfrågor, cykelpolitik, införande av Barnkonventionen, hur man tar debatten på nätet, pressfrihet och partiets fokusområde barn- och ungas uppväxtvillkor. Som distriktsordförande för KD Stockholm stad och riksdagsledamot vald från Stockholm har det också blivit en hel del Stockholmspolitik. KD och Alliansen

Partiets utveckling och interna strider har under hösten både tagit mediautrymme men främst energi från mig. Kvinnoförbundet nominerar mig och några medier nämnde mig. Tack, jag vill att partiet ska bli tydligare och få ett bättre valresultat i nästa val och hoppas alla efter rikstinget jobbar tillsammans mot det målet.

Å har jag varit flitig i rättsdebatten! Rest runt i landet och gjort studiebesök  för att se hur rättsväsendet mår. Något jag fortsätter med 2012.

Det har varit mycket kul som skett bland annat att jag gästvideobloggatNyheter24. Sedan har jag blivit hedrad några gånger exempelvis när jag blev vald till sexigaste politikern och att jag blev föreslagen som huliganutredare, ja av fansen i alla fall 😉 fick fanpage och hashtagen #pickszyber på Twitter.
Jag blev nominerad till partipresidiet. Utsågs av Dagens juridiks läsare till en av de bäst klädda juristerna. Kul att Nöjesguiden onämnde mig under Tidens anda som hipp politiker då jag tagit strid mot Fas 3. Uppmärksammandes som en av Sveriges bästa twittrare.
Jag blev tilldelad RFSL Stockholms regnbågspris som jag blev hedrad av men som väckte mycket känslor och jag kallades för bland annat infiltratör eller att jag gått i Vänsterns första maj-tåg och fick massa obehagliga hot, mycket ställdes på spets under Pride. Men så skrev också fina ledare och jag blev vald till en av årets uppstickare. Nedan lite svar på intervjufrågor, varav alla inte publicerades i tidningen.
2011 kommer nog många minnas som året med alla turer kring Saab, eventuell konkurs, klarar sig, konkurshotad, till slut konkurs. En sommar då mardrömmen blev verklighet i Oslo och på Utöya. Årets citat som jag så väl kommer ihåg från BBC som jag följde på hotellet under semestern i Thailand: de har angripit det finaste som finns i vår demokrati, engagerade ungdomar

 

Vad har varit din största utmaning senaste året?
Att stå upp för det jag tror på i alla situationer, även när man är kraftigt ifrågasatt. Som politiker möts man av många fördomar och får ofta stå till svars för beslut som man inte har tagit. Det har dock varit väldigt lärorikt.
Om jag ska se tillbaka på 2011 kommer det vara året då jag började med att kritisera ett utbrett valfusk och en stark diktaturregim mitt i Europa och har därför numera reseförbud till Vitryssland. Året då jag sa nej till quick fix lösningar i politiken – att tro att huliganproblematiken inom idrotten, som funnits de senaste 30 åren, skulle försvinna för att man inför anmälningsplikt eller polisen tar betalt är att inte ta tag i grundproblemet. Jag försökte bryta fördomar och ny mark för Kristdemokraterna. För mig har det handlat om att stå upp för demokrati, alla människors lika värde och en genomtänkt politik. Har jag på detta sätt varit en uppstickare är det för mig bara bevis på att jag tagit rätt beslut.

Vad har du för planer för 2012?
Arbeta för ett tydligare Kristdemokraterna som ska vara Alliansens sociala röst samt arbeta för ett tryggare Sverige. För mig som jurist och partiets rättspolitiska talesperson ser jag vilka stora utmaningar vårt rättssamhälle står inför. Jag kommer arbeta för en effektivare polis som människor känner större förtroende för samt att arbeta mot ungdomskriminaliteten genom att bryta ungas kriminella bana tidigt, vi måste visa att brott inte lönar sig.

Det har varit ett intensivt men kul år! Här kan ni läsa vad jag gjort. Följ mig här på bloggen på Facebook eller Twitter.

Gott nytt år! önskar jag med en bild från omvalskampanj i Västa Götaland!

Var social, dela med dig!