Uttalande med anledning av att OSSE-kontor i Vitryssland tvingas stänga

Det kändes tungt att som årets sista nyhet läsa att OSSE-kontoret i Vitryssland stängdes på order av vitryska ledningen. Detta är en följd av att OSSE varit tydliga i sin kritik av hur valet i landet genomfördes med fusk på flera sätt och mot att landets ledning slog ned en fredlig manifestation på valnatten och fängslade många oppositionella politiker. Detta är ett tecken på att utvecklingen återigen går fel i Vitryssland och att det är en diktatur som vill visa sina muskler. EU och övriga världen måste fortsätta att följa utvecklingen, för det är tydligt att Lukasjenka har strategin att isolera landet än mer.

Det ät hemsk, bedrövligt och så tydligt att diktaturer inte kan ta kritik… Bra Europaparlamentets talman Buzek är tydlig.

Var social, dela med dig!