Intervju med mig om resningsinstitutet

Intervju med mig i Dagens juridik

”Caroline Szyber (KD) har just avslutat ett fyratimmarsmöte med EU-nämnden, och har en timme över innan hon ska stänga ner en fotoutställning i riksdagen. Senare på kvällen ska hon debattera Vitryssland med Lars Ohly. Hon hämtar en bit tårta i fikarummet och kastar ett öga på datorskärmen.

29-åriga Caroline Szyber har arbetat med rättsfrågor som politisk sakkunnig i fyra år. Dessförinnan arbetade hon en tid som jurist vid en advokatbyrå. Hon är idag riksdagsledamot och är bland annat engagerad i Internationella Juristkommissionen där hon tidigare varit ordförande.”

Det finns flera exempel på fall där nya genomgångar av utredningar eller nya fakta talar för att någon blivit oskyldigt dömd. Detta är ett allvarligt rättssäkerhetsproblem i Sverige och visar på behovet av införa ett resningsinstitut. Mer av intervjun i Dagens Juridik här.

Kristdemokraten uppmärksammar också intervjun.

Var social, dela med dig!
, ,