Det är dags för val igen – Stärk psykiatrin

Jag har sedan i torsdags varit på studiebesök och valkampanjat i Västra Götland. Det har varit mycket roligt och många intressanta möten. Jag har stått i valtältet, där vi också har ställt upp en säng för att tydligt visa att vi tycker att alla har rätt till en egen säg på sjukhusen. Jag har varit och delat material och haft hoppborg i Angered och Hjällby med kandidaten Magnus Berntsson.

”Ta ett lyckopiller” ”Det räcker inte med ett piller” under detta paroll kampanjade jag idag i Göteborg tillsammans med Rebecca Olsson som kommit på denna bra kampanj åt KDU Göteborg inför omvalet.

Det finns inga genvägar till lycka. Vi får ständiga rapporter om hur många unga som mår dåligt i dagens Sverige. Utskrivningen av antidepressiva sker numera till fler och till yngre.

De som mår dåligt kan vi inte bara lämna med ”det blir nog bra”. Det röd-gröna regionstyret i Västra Götaland har lagt ned flera behandlingshem för unga som har det mycket svårt, en grupp som är för svag för att kräva sin rätt. Tack istället socialministern Göran Hägglund för en miljard till psykiatrin. Om man behöver, ska man kunna träffa en psykolog.

Antalet vårdplatser har minskat kraftigt i jakten på effektivitet. Patienter vårdas i korridorer och sköljrum när vårdplatserna inte räcker till. Sjuka får vänta. Gamla slussas runt. Att vårdas i korridorer kränker människors integritet och ökar risken för skador i vården. Det duger inte! Vi Kristdemokrater vill ha fler vårdplatser. Vi vill införa en vårdplatsgaranti som säkrar en plats vid rätt klinik och med rätt kompetens. Vi vill öppna vårdavdelningar där salar och sängar idag står tomma. Det ska finnas en vårdplats – för den som behöver.

Fler bloggar om valet; här och här.

Rösta på Kristdemokraterna i omvalet i Västra Götland.

Var social, dela med dig!
, , , ,