Vems budget? Vår kompromissbudget

Nu i budgettider blir det tydligare än annars att man är en del av en koalition. Man gör kompromisser och man når inte alltid hela vägen fram. Så är det med sänkt skatt för pensionärerna.

Vi i KD har varit tydliga, väldigt tydliga.

Nu nådde vi inte ändra fram som sagt, så blir det när det är tre mot en. Men vi lyckades se till att de pensionärer som har de allra sämst ställt får stöd. Oerhört viktigt att vi fick igenom en halv miljard till de sämst ställda pensionärerna. Utan oss inte en krona. Helt tydligt att det är vi Kristdemokrater som tar det sociala ansvaret. När övriga i Alliansen inte gick med på en skattesänkning till pensionärerna så drev vi på för att få igenom en ordentlig förbättring till de med de allra minsta marginalerna. Det handlar inte minst om kvinnor som varit hemarbetande hela sina liv. Det har varit tuffa förhandlingar inför nästa års budget. Nu har vi ett skarpt löfte om en skattesänkning till alla pensionärer 2013 eller 2014. Om ni frågar mig bör det ske snarast.

Det blev enligt DN läsarstorm och många tyckte Alliansen prioriterat fel.  Det känns bra att veta att det vi kämpat för att vi också har ett starkt väljarstöd för detta.

Var social, dela med dig!
,