Veckan som gått

Var med i Radio1 i förra veckan hos Hasse Aro i Efterlyst special om etisk, moral och lagstiftning. Namnet på programmet var Ska vi uppfostras av politiker?

Hasse Aro gästas i dagens program av Caroline Szyber, riksdagsledamot för kristdemokraterna. De diskuterar morallagar och tar även upp senaste nytt kring Erik Almqvist, Sverigedemokraternas ekonomisk-politiske talesperson som avgår på grund av en film som har läckt ut till media där han uttrycker sig rasistiskt.

Lyssna här.

Utöver de vanliga utskottsmöterna, förmöten, gruppmöten, voteringar, EU-nämnd, lokalavdelningsmöte hade jag ett mycket inspirerande möte med advokater från Vitryssland/Belarus och träffade oppositionen. Vi får aldrig ta demokrati förgivet. I helgen var jag och talade på höststämman i Sörmland, härligt att mötas av nybakade bullar efter att ha gått upp kl 6.30 en lördag. I helgen satt jag också i debatt på Friend arena med Sveriges supporterföreningar om polisens arbete vid idrottsevenemang med bl.a. huliganutredaren Björn Eriksson. Mer om det i ett kommande blogginlägg.

Jag kan inte heller kommentera veckan utan att kommentera filmen som Expressen avslöjat på SD politiker där de säger nedsättande ord till flera personer, bland annat kallar en tjej för hora. De säger också att Sverige är deras land. Det ledde till att en kampanj startade. Nej SD det är inte ert land, det är vårt. Caroline Szyber, 31, jurist/riksdagsledamot född & uppväxt i Stockholm. Pappa & farfar född i Polen, farmor född i Ukraina #dethärärmittland

Hade de varit några i mitt parti hade inte en time-out varit tillräckligt… uttalar mig här.

DN har skrivit en artikel-serie om den grova organiserade brottsligheten och polisens arbete. I somras läste jag båda böckerna

Uttalar mig i DN idag om polisens arbete mot den gorva organiserade brottsligheten / gängkriminalitet

Caroline Szyber (KD) pekar på vikten av förebyggande åtgärder:

– Jag har rest mycket ute i landet och det är många unga som säger att det ibland är lättare att gå med i ett gäng än att få ett jobb. Det är mycket problematiskt, säger hon och betonar samtidigt vikten av att polisen arbetar med rätt saker:

–  Vi har en ny sorts brottslighet. Det är viktigt att man har kunskap om den. Därför är det olyckligt om saker filtreras eller överdrivs, men det är också viktigt att våga ompröva och tänka nytt, att göra goda analyser och fokusera på rätt saker. De samverkansprogram som funnits i till exempel Stockholms län har haft effekt.

Var social, dela med dig!
, , ,