Idéforum – intressanta diskussioner

Hela fredagen gick till partifullmäktige där vi antog valplan. Bra diskussioner. I måndags satt jag i nämndemannautredningen hela dagen på Sollentuna tingsrätt. I lördags var det idéforum. Det var väldigt intressant.

Drygt 200 kristdemokrater från hela Sverige samlades under lördagen för att lyfta viktiga frågor inför framtiden. Hur mår barn och familjer i dag? Vad kan vi göra ännu mer för att stödja barn och unga? En dag för samtal, självrannsakan och inspiration. Maria Larsson inledde dagen.

Sen talade Statsvetaren Andreas Johansson Heinö talade om integration uifrån rubriken ”Gillar vi olika”. Därefter följde en intressant diskussion mellan Andreas, Sara Skyttedal, Lennart Koskinen och Nima Sanandaji som talade om Broken window theory. Han sa att han öppnar inte en butik även om skatten är lägre om man vet att det är ett område där skadegörelse är vanligt. Så miljön, närvaro av polis, klotter och skadegörelse sanering är viktigt. Detta är jag skrivit om tidigare i mitt inlägg om gängkriminalitet. Läs mer här.

På lunchen talade jag lag och ordning.

Efter lunch talade David Lega och sedan ett samtal mellan barnminister Maria Larsson och generalsekreterare för Rädda barnen Kattis Ahlström.

Under dagen kom flera bra citat, perfekt för Twitter 😉

Andreas Johansson Heinö: ”Att vara människa är att ha problem med andra människor. Och det är inte så farligt.”

”Barn får sin självkänsla när de speglas i vuxnas ögon” så sant sagt av @DavidLega

@kattis_ahlstrom Tala med barn inte bara OM barn. Många barn har ingen vuxen att tala med, nätet blir deras livlina

Göran Hägglund avslutade dagen med samma röda tråd – barnens bästa.
– Att barn har en bra uppväxt handlar inte bara om framtiden, vi ska inte främst ha ett nyttoperspektiv. Att barnen har en bra barndom har ett eget värde.

Skrev ju för någon vecka sedan att en av mina motioner gått igenom. Vår pressavdelning ville ha en snabb kommentar och jag sa då kolla på bloggen då jag bloggar flera gånger om Raoul Wallenberg. De ville också att det skulle hänga ihop med den kommentar som kollegan Mikael Oscarsson gav.
Därför blev jag lite besviken på den kommentar jag läste i Världen idag.

Jag vill absolut inte förta andras insatser men känner också att kommentaren kommer från någon som vill missförstå. Citatet är taget ur ditt sammanhang men visste den texten handlade om att hylla Raoul Wallenberg. En person som är mer känd i övriga världen än i Sverige. Jag vill ändå förtydliga att citatet inte handlar om att förringa någon annan.

Var social, dela med dig!
, , , , ,