Kriminalisera ID-kapning

SVT kunde tidigare i veckan rapportera att 65.000 personer i Sverige utsattes för id-kapning under förra året. Värdet av det andra köpte i deras namn var 2,7 miljarder kronor. 

Så här kommenterade justitieminister Beatrice Ask problemet i Aktuellt:

– Identitetskapning i sig är ju inte ens kriminellt idag, jag menar att även det borde kriminaliseras för då kan man ingripa tidigare.

Caroline Szyber, rättpolitisk talesperson för Kristdemokraterna:

– Det här är en allvarlig kränkning mot människor och genom att kriminalisera det här så kommer det att prioriteras högre av polis, det säger dom ju själva, det kommer att falla under allmänt åtal och gör ju också att man då får ett målsägandebiträde och rätt till skadestånd vilket man inte har i dag.

Se inslaget här.

Annars mycket möten hela dagarna. I måndags gjorde jag intervju om väljarkontakt med doktorand från Helsingfors, i tisdags bra dragning av Carin Götblad nationell samordnare för våld i nära relation om den stora utredning hon nu arbetar med, i onsdags möte med politiker från Thailand där vi bland annat talade om hur vi kan arbeta bättre mot barnpornografi. Idag möte med docent Anders Wigerfeldt och docent Berit Wigefeldt från Malmö högskola om hatbrott i Skåne.

Var social, dela med dig!